Monday, August 31, 2009

Salam Merdeka

Kredit to BenettonCrew's photostream.... Ang ambik photo ni kat flickr....

310809


Dalam keamanan n kemajuan yg kita ada skrang... kita jgn lupe kepada org yg tlh byk berjuang untuk ape yg kita ada n rase skrang ni... jgn kita jd cam kacang lupakan kulit... habis madu sepah dibuang (yg ni sesuai ke?)... Sokongla kerajaan Malaysia... Hidup Malaysia..... ;p

Selamat Hari Kemerdekaan... semoga kita terus aman n maju... dan terus merdeka....


Ku Percaya Ada Cinta - CT

Lagu terbaru CT... ciptaan Audi Mok... lagu tuk Album Tahajud Cinta....;p

video

Kredit : http://www.klubbkidd.com


Sunday, August 30, 2009

5 S 1 boys smksa

290809

Hari ni Ang buke pose kat luar... buke pose ngan member sekolah menengah dulu... memandangkan kami da lama tak jupe... kebetulan plak Zerol ada balik... so dia plan nk buke pose ramai2 (ramai ke kalu 7 org) hehehhee.... tapi bukan semua ada... kebetulan Fadey ada kat Sarawak, balik umah bini... Sepul ngan Lang cam biasa xleh dihubungi... huhuhuhu... so tinggal la... Ang yang masih lagi student ni... Dr Gigi (Keri), Cikgu Reka cipta (lotfi) n Pegawai kewangan (Zerol)....

Jadi Kami 4 orang je tadi... tu pn nasib baik Keri bleh join... kalu ikutkan dia kena masuk klinik kul 8... jadi Zerol pun pilih tempat makan yg paling dekat.... senang Keri nk blk... hehehe... kami makan kat Chabang Tiga... saje nk impau kenangan Zaman Sekolah dulu...

Menu yang kami order... ikan bakar, tomyam n sayur kailan serta nasi putih tuk 4 orang makan + ngan nasi tambah satu, air lak... jus epal hijau... semua ni Zerol yang belanja... hehehhe... tima kasih byk2 Zerol... hehehhe... ang je student lagi... korang semua da keja....;p

p/s: sory photo xde... segan nk snap photo... risau diaorg cakap ang over lak....huhuhuhu


Friday, August 28, 2009

BANNED !!!!

Sorry Guest, you are banned from using this forum!
For having more than one account, you are forever banned from Dragonadopters.

Hahhhhhh..... geram nya... ni kali ke2 jadi camni... sian Zhen Long N Si Long da x makan 3 hari... huhuhuhu..... camne ekkk... camne leh jadi cam ni... dia cakap Ang ada lebih dari satu akaun... dusta btul web tu.... arggghhhhh.... camne ekkkk.... huhhhhhhhhhhhhhhh.... saje je xnak bagi Ang main benda alah tu... geram tul.... huhhhhhhhh....


Postcard - Yemen



Postcard ni kawan Ang kat Yemen bg.... thank kat Tarek... mmg name dia Tarek....;p

Tuesday, August 25, 2009

Si Long


Hehehe... da menetas 2nd Long.... so kali ni Ang bg nama Si Long.. yang bermaksud Naga Barat.. sempena naga ni naga barat la... hehehe... bleh ke bg nama camni... hehehe... suke ati je campur suku kata kan.. hehehe... kali ni Ang pilih elemen Api... saje nk warna merah... hehehe... korang ada mase jenguk la Si Long ni... ;p...

Sunday, August 23, 2009

Petang Sebelum Pose...

210809
Lepas sembahyang Jumaat tadi, Ang n my brother buat Kek Sponge (camni ke eja spam?) n buat kek coklat... kami dibantu oleh seseorang... hehehehhe.... photo kat atas tu sebelah kiri kek coklat n kanan kek sponge... xde ape2 hari yg penting pun... sekadar nk buat kek tuk suke2 je... hehehehe.... xde la banyak pun... tp bleh la nk bagi jiran2 skit... plan next time nk buat kek pelangi lak... kalu ada mase la.... hehehehehe... ;p

Tukang pukul telur... sambil diperhati oleh ketua operasi...

Ketua operasi

Coklat yg Azan bagi... Ang letak dalam kek coklat... hehehehehe

betul ke dari MB?


Dapat paket ni petang sebelum pose... naib JKK anta rumah ke rumah.... tulis kat situ dari MB.. kaya jugak MB kan... bagi ni kat semua orang... mesti dia bagi jugak kat orang kat daerah lain kan... da la siap tempah kotak, bekas air n paper beg tu... ada photo dia lagi tu... siap pakai baju raya... kekekeke.... ;p... ape2 pn thank la kat MB sbb bg kurma tiga jenis tu n air zam zam... ;p

Friday, August 21, 2009

Salam Ramadhan


Salam Ramadhan untuk semua... semoga kita dapat guna peluang yang ada untuk beribadat...;p

2nd Dragon


Sekarang Zhen Long da Level 30... so Ang da bleh adop satu lagi anak naga... kali ni Ang pilih western dragon lak... arap2 naga ni jantan lak... br nampak gagah skit... hehehhehe... skrang masih lagi peringkat egg... korang g la lawat dia... cepat skit dia membesar... hehehehe... ;p


Kalu sudah tertulis...

Kalu memang sudah tertulis itu adalah untukku... sama ada cepat ada lambat je... memang akan jadi milik Ang jugak... Semua nya ketentuanNya... memang Dia da tetapkan untuk Ang... cume lambat je... da dua kali dia datang... dan setiap kali dia datang, dia akan pergi begitu je... kali ketiga baru melakat dengan Ang... itu semua rezeki dari Tuhan...;p... So, lepas ni banyakkan bersabar... setiap dugaan tu pasti ada hikmahnya... dan selagi kita hidup, masih ada pintu rezeki untuk kita..;p

Sunday, August 16, 2009

Cegah A (H1N1)


Hasil kajian dari Klinik Elektronik... diaorang cakap virus ni da lama... Ang pn xtau betul ke x... n then diaorang ada keluar kan ubat tuk cegah H1N1 ni... ada 2 jenis pil... da cara makan dia pn pelik... xpela... x salah cube... so my family take ubat ni tuk pencegahan... lebih senang mengcegah dari berubat... hehehhehehehe... tapi semua kuasa Tuhan... kalu da tertulis kena H1N1... buat la camne pun kena jugak... hehhehe... harap2 ubat ni berkesan la...

Info lg nk cegah... ni dari roomate Ang, C Nicky.. dia ckp dia baca kat paper... ada 3 petua... tak tau la betul x... pertama minum or makan benda beralkali... contoh cam air kelapa... kedua nya kurangkan beronani n ketiga jauhi aktiviti ******... xperlu la kot... sbb xde org buat benda ni... hehehehehe... ye x nik?

Sudah Jatuh Ditimpa Tangga


Peribahasa
'Sudah Jatuh Ditimpa Tangga'
Memang sesuai nk cerita peristiwa yg menimpa Ang dua tiga ari lepas... al kisahnya bermula begini... rabu lepas Ang balik kampung... balik Kuantan..umah nenek... bawak la laptop Ang tu balik sekali... konon2nya rajin la nk buat keja... huhuhuhuhu...

Malam sebelum pergi tu ok je lg... tetiba time kat umah nenek tu... dia buat hal... xde nk detek program... huhhhh... pening... xtau nk buat camne... tetiba je... so kalu ang x on9 kat ....... n ..... tu... anda semua paham2 la ekk... tp bg Zhen Long makan wajib la... hehehhehehe....

Pastu... dalam hari yg sama... lepas Ang bangun tido... xde ape lg berlaku... lepas mandi n time lepak2 ngan mak sedara... tengah2 best bergosh.... tetiba tangan gatal2.... huhhhh....tengok 2 belah tangan Ang da merah2... huhhhh.... rupe2nya... Ang bantai je tido tadi... tak kemas pun habuk2 kat tilam lam bilik tu.... nasib la... huhuhuhuhuhu....

Wednesday, August 12, 2009

ZhenLong - teenager



Yeaa..... comel x Zhen Long?... skrang Zhen Long da peringkat teenager... pasni adult lak.... skrang baru level 25... adult xtau la level brape.... sian dia lonely... korang g la lawat dia... terutama tuan kepada Yamapi... pergila lawat dia... dia lonely.... huhuhuhuhu...;p klick kat photo Zhen Long kat sebelah tu je... hehehhehehe.....;p



Tuesday, August 11, 2009

C902 ke tong sampah..

100809
Tadi selepas makan tengahari Ang n Kak Nor kembali bertapa kat bilik Dr... huhuhuhu... sambil2 wat keja... sambil2 minum... ada la air kotak yg kak nor bawak... lepas abis je air kotak tu... konon nya rajin la... ang pn kuar nk buang air kotak ni kat lam tong sampah luar bilik tu... sambil2 tu bawak hpon kat tangan sbb tengah bls msg... ngan yakin nya ang buang hpon ang tu kat lam tong sampah... pastu bunyi kuat je... siap ckp kuat nya kotak air ni bunyi... pastu nk la tiap msg... tengok2 air kotak kat tangan... da gabra.... mane hpon ni.. huhhhhh.... trus tengok lam tong sampah.... mak aiiiiiiiiiiiiii.... hpon ang lam tu... huhhhh.... camne la bleh silap ni... pastu terus tengok hpon tu... siap 2 kali restat sendiri... hmmm... da nasib... nk wat camne... ari ni msh ok lagi phone tu... sok luse x tau la.... arap2 xde ape la....huhuhuhuhu



Saturday, August 8, 2009

Photo bercerita..;p

Biar photo bercerita... ni je yg mampu di upload... huhuhuhuhu... memorial NRTrop3 di Kuching, Sarawak... 02 - 05 Ogos 2009... ;p
















Friday, August 7, 2009

Kuching – Day 4 (050709) Lastday

Pagi cam biase kami ke hilton tuk minum pagi... tujuan utama aku... heheheh.... kemudian ambik poster n chow... hehehhehe.... tengahari trus ke airport.... flight delay... berlps lam kul 330... smp KL lam kul 5... makn jap... lam kul 6 ang da check in... huhuhuhu... cari surau kat dlm tu... kemudian lepak sampai kul 805.... hmmm....

Cuak gak...mmg bkn 1st time naik flight... tp ni 1st time naik sorang2… huhuhuhu… kot2 la pramugara kacau ke… hehehheehehhe…. Tp nasib baik semua nya berjalan ngan baik... risau terlepas je... huhuhuhuhu... kul 9 sampai KT... hehehhehe.... ;p

p/s: photo menyusur kemudian...;p

Kuching – Day 3 (040809)

Pagi – mendengar seminar cam biasa.... lepas lunch pn kami chow... blk tdo kat hotel... hehehhe…. Ngantuk sangat…. Kemudian… kul 7 Ray datang ambik… kami g makan kat Nibong… lepas tu kami g karaoke lagi… hehehhehe

Stat karaoke lam kul 8mlm sampai la kul 130 pg….huhhhh…. cam keja gila je bunyi nye... hmmmm... tp sonot gak la... sistem sangat best... tempat pn sgt ok... kerusi pn xde rosak2....

Ang cam besa la... nyanyi lagu biasa2 je... ang nyanyi lagu All by myself, fantasia bulan madu, lembah asmara, kurniaan dalam samaran, janji kasih, kau terlalu istimewa, sejati, di alam fana cinta... banyak la lagi... xlupe yoe nyanyi lagu koleksi anuar zain.... mantap sangat.... sore Ray jugak... sabrina jugak.... diaorang ni mmg best... ;p

Blk tu kami melepak kat McD jap... hehehhe... kemudian trus ke hotel... penat sangat.... kuat byk tenaga time nyanyi... hehehehhe...;p

Kuching - Day 2 (030809)

Pagi - daftar seminar kat hilton... Berlaku peristiwa sentap.... huhuhuhuhu... xpela... jadikan ni sebagai pengelaman tuk mase akan datang.... huhuhuhuhu.... lps lunch kami chow.... hehehhehe

Petang - pegi sekitar tuk cari barang2 tuk bak blk tuk anak2 ikan.... hahahahhaha.... tuk family... hehhehehe.....

Malam – pegi makan kat The Spring... kul 9 blk hotel.... kawan datang ambik kat hotel... g ronda2... n lepak2 sampai kul 12... kemudian blk hotel....

Kuching – Day 1 (020809)

Dalam kul 1330 Ang sampai airport Kuching… kemudian kawan kepada Yoe ambik kami… nasib baik la ada Ray… thank ye… kemudian trus ke hotel… kami duk Borneo Hotel je… jimat kos.. hehehhe….

Lepas letak bagasi2 segala…. Kami melatak jap.. lupe da kedai ape... tapi manok nya best sangat.... hehhehehe....kemudian kami ke karaoke... hehehheh.... kat Kuching pn sempat karaoke.... hehhehe.... dari kul 3 sampai kul 6....huhuhuhuhuhu...

Lps karaoke kami blk ke hotel semula... kemudian bersiap pegi makan... mkn kat waterfront.... kemudian niat nk bergamabar jap sebelum tengok wayang... huhuhuhu.... time jln2 tu terserempak ngan Sebu... niat nk bergambar ilang.... sbb byk sgt bergosip... huhuhuhu....

Perjalanan kami trus ke Pelita (btul kot nama ni)... kami tonton The Proposal.... heheheh.... best sgt citer ni.... blk hotel da hampir kul 12... jadi aku padam kan plan nk jupe seseorg... sbb esok ada pendaftaran kat Hilton....huhuhuhuhu....

Thursday, August 6, 2009

NRtrop…

Akhirnya ang pergi gak seminar ni… yg pada asal nya ang cam xleh nk pegi.. tujuan utama pegi mmg la nk g jalan2... hehehhehe.... sambil2 la org kata... ang g ngan housemate... nasib baik ada dia... xla sorg2... huhuhhu.... seminar ni 3 ari.. so ang g 4 ari 3 mlm kat Kuching... Banyak pengalaman kat sana.... hehehhehe... ala2 ang present oral je... padahal bawak poster je... nanti la ang citer lagi.. ngantuk la plak...

p/s: photo pn nanti ang tampal kat sini...;p