Monday, March 29, 2010

Lagi.. lagi Runtuh….


(photo credit to Lifer Blog)


Hahhh… tajuk N3 ala2 lagi.. lagi Senario… oleh kerana sblum ni heboh isu stadium runtuh… ni bangunan UMT lak runtuh… oppsss pembetulan… bumbung kot… ntah ape tu… kat bahagian atas tu je yg runtuh… mengikut sumber dari blog Cik Lifer n Cik Nicky… sorang mati n 2 parah… ni kat atas tu photo benda yg runtuh tu… bumbung kan… sbb kat atas tu…arap2 xde la runtuh lagi pasni... siasat btul2... byk lagi bangunan dlm proses kat UMT ni.... huhhhh... jgn duk nk cpt siap je... kualiti kena jaga gak...



Down... down... down....

Ahad

280310


Hari ni pagi2 lagi Ang da pegi… sbb nk jupe ngan seseorg… n then nk kena pegi Seminar lak kul 9… so kul 8 pegi jupe org tu… n lam dekat2 kul 10 gitu siap… so da siap… plan g seminar… sambil tggu Sudau… sempat betulkan ape yg org itu baiki n cek lab report yg bdak baru anta…


Time seminar… SV ckp nk jupe ptg nanti… nk ckp psl thesis… huhhh… hati da berdebar… sbb rasenya mesti byk slh… lepas seminar… pegi Lab… bersihkan semua barang… sbb lab da settle… so kemaskan barang… dlm kul 3, Sv kol… tanya nk jupe dia x?... Ang plan nk g kul 3.15.. since dia x ckp kul brape kena jupe dia… just ckp ptg kan..


Da pegi jupe… page 1 satu pn da ada satu pg komen… hahhhh…. Ang trus down… arrrghhhhh…. Brape bakul la Sv Ang komen td… lupe da… otak pn da tepu time dia komen tu… huhhhhhh…. Sbnrnya… ape yg dia nk tu da ada… cume dia blum jupe lagi benda tu… Ang da tulis… huhhh… tp Ang baiki gak ape yg dia cakap tu… buat lam bentuk yg dia nk… hmmm….


Ya Allah… tabahkan lah hati Ang… mmg down gile… hmmmm…. Ni br 1st draf… pasni ape la lg… huhhhhhh….Tq member2 kat lab td... dengar Ang luah prasaan...


Friday, March 26, 2010

Boring…. Boring…..

250310


Huhhhhhhhhhh…. Ada keja… xde keja… ada keja… xde keja… yg mana satu ni…. Sbnrnya keja nya belambak… tp tahap malas da capai tahap Dewa Matahari… tu yg jadi boring tu… huhuhuhu….


Plan nk g kampus ari ni… nk msk lab… nk kemas barang… msg nicky… dia kena g hospital lak… nape nicky g hospital?… ada kelahiran baru ke? (ala2 terjah yg duk iklan kat TV3 tu je kan…. Iklan psl CT tu… sal SIMPLYCT tu) jawapannya biarlah rahsia… sampai mase akan umum… gitu….. So cancel kan plan nk g lab… buat keja kat umah je… on laptop je… da rase malas…. Huhuhu….


Hari ni 2, 3 org student a.k.a junior kol n sms tanya nk anta kat mana lab report… huhuhu… ari last baru nk anta… tu pn sbb Ang bg peringatan mggu ni last… tp ada lg yg msh blum anta…. Hmmm…. Slh seorg komini pn ada kol ari ni… suh g jupe dia… sbb ada byk silap lam thesis… huhhhhhh… ni lg pening kepala Ang… huhhhh…. Rase nk bunuh diri je… tp x g jupe pn lg… next week la… huhuhuhu….


Oleh kerana xde keja… ada keja tp buat2 xde keja… Ang duk main snap2 photo… jangkit ngan pnyakit Yoe… hehehehe….

dlm bilik sendiri pn nk bergambar... hehehe


Wednesday, March 24, 2010

Bungkusan

bungkusan yg sampai kat fakulti


Hmmm bungkusan yg sepatutnya sampai tahun lepas… br sampai ari ahad ari tu… hmmm.. xpe la labu.. mana2… asal ko sampai da…. Da byar €150 kan… ambil masa lama gile nk sampai… kalu org ngandung… da dpt anak da pn… br dpt bungkusan tu…

mereka yg berada dlm bungkusan tu..


Bungkusan ape yg sampai €150 tu? Sampai beria bebenor Ang tunggu tu… ehehhe… bungkusan journal je… xde yg lebih menarik n meletop dari tu… bukan bungkusan dari Celine Dion pn… just journal besa2 dari Pakistan


Nah ko… dari Pakistan… ni yg pelik bin ajiab bin hairan…. Company dia kat Iran… bayar segala kat akaun bank kat Pakistan… tap tip tup… tap tip tup… (sound effect suspen)… sampai je bungkusan tu tengok setem… setem Malaysia… hmmm… ni la cucu kepada hairan… pelik… hmmm…


Bayar kat lain.. company kat lain… sampai lak… dari sumber lain… ada cawangan kat Malaysia kot… tp nape ambil mase lama sgt nk pos kalu da cawangan kat sini je… hmmm… xpe la labu… mane2… asal dapat da…


p/s: blum bagi lagi kat SV.. sbb tunggu ada ape2 nk minta… bleh guna tuk bodek nanti… hehehe… tektik bagus ni… hehehhe…;p


Lorong?

tettttttt....


Lorong? Lorong ape ekkk? Hahhh yoe… bukan lorong itu hokay… kenapa yoe? Hehehe… saje nk suh yoe jeles… itu lorong karok… ahahahha…. Lame tak dengar yoe nyanyi… bleh…. Semlam g karok ngan Nicky n Zai… dlm 15 lagu kami karok… lama da x karok… btul ke lama korang?

nape Ang blurrr... aura disedut nicky,....


Sblum g karok tu… kami mkn kat depan hostel… lama x mkn kat depan hostel… ingat zaman kanak2 dulu… mkn ngan member2… pastu jalan kaki mask hostel… hehehe…. Tengok mior makan berpeluh2… ehhh ada kaitan ngan mior ke… xde pn… just memori masa silam….


Sempat abg tu promote nk buke karok baru kat padang air… hmmm… ari pertama percuma 2 lagu sorg… ok gak tu… hehehe… kena pegi ni… hahahaha….


Semalam balik da pukul 12 mlm… da la duk sorg… sblum ni umah sebelah tu kosong… semlm ada org lak… so xde la takut sgt… hehehe..Mr. lipas yg menghantu pn da lama jd arwah… hehehe….


Monday, March 22, 2010

Seminar on Sunday

Nahhh… title N3 kot omputeh… tetiba je kan… ehhee… al kisahnya smlm (210310) stat event baru lak… so bevangan nk cuti xde maknanya… huhuhu.. sbb event ni tiap hari Ahad… br abis lab… stat benda baru lak ganti…


Seminar ni semua budak2 master n PhD kena join… mandatory… ehhh silap compulsory... hmmm undang2 baru lak… setiap sem kena present… smlm stat ngan Sudau org 1st… punya kagum ngan presentation sudau… terlupe nk snap snap time dia present… huhuhuhu… tapi setiap org semua 30 minit dan lebih temasuk QnA session… hmmmmm….


Time QnA tu mmg mencabar minda n tahap keimanan… huhuhuhu,… kalu Ang mesti gabra gila.. da la English kureng… ada darah sengugut lak tu… ehhh darah gemuruh… huhhh… ku semangat… satu lg Ang risau, kalu da g depan tu, risau TERmenyanyi lak kan… da biasa dpt mic je nyanyi… hahahahha…


Seminar ni wajibarunnah hokay… samaada aritu present ke x… kena pergi gak… kedatangan diambil… nah ko… petugas pun diambil kedatangan… kali ni cam serius je… sbb ada kes kot baru2 ni… kes apa? Biarla rahsia… boleh….


p/s: berdebar tunggu giliran nk nyanyi… ehh silap lagi… nk present…


Sunday, March 21, 2010

Minggu bersama Cik Nor

notis tuk Kak Moh...


Nah kak Nor… N3 khas tuk satu minggu bersama kak Nor… jangan lupe bayar royalty ok… hehehhe…. Mggu lepas satu mggu Ang ngan Kak Nor cube, try, test tuk siapkan full paper n poster tuk UMTAS tu… adakah kami berjaya? Ape jawapannya Kak Nor… hehehe… salah satu objective mencapai sasarannya… hehehe….


Objective lain nya terpaksa ditangguh sbb ada org besar bercuti sakan… huhuhuhu… beria kami buat list nk g mengadap yg mulia… tetiba cuti… dan next weeknya baru masuk… huhuhuhu.. xpe… yg penting kami da usaha… btul Kak Nor?.... hehehe…


Salah satu al-kisah pd mggu bersama Kak Nor… kami g mkn kat kafe Kak Moh… ye kafe yg femes tu… yg slalu je makanan abis awal… time tu kami da g lambat.. so mknan pn da abis… maklumla byk keja kan (keja bergosip ngan Kak Nor… terlupa waktu makan).. mkn pn lambat… so terpaksa la kami order masakan panas… sblum makanan tu sampai… Kak Nor ngan ayu n lemah lembutnya… mkn la lepat ngan kuih kodok (ye kot eja camni… Kak Nor eja camni… btul la tu)…. Time byar… terlupe nk byar…. Da balik bilik… da smbng bergosip br teringat tak bayar kuih td… huhuhu…. Temanya makan dahulu bayar kemudian… boleh…. Tu pn sbb bergosip kak moh… kalu x lupe da psl kuih tu… hahahaha….


Ape2 pn… Kak Nor layak dapat anugerah Wanita Tabah thn 2010 ni… sbb gigih sgt ulang alik dari Besut di kejauhan tu tiap2 hari tuk jayakan misi kali ni… nasib baik misi tercapai… hehehe…. Majulah Kak Nor untuk UMT… hehehe


p/s: Kak Nor, perlu ke citer 50 tu dibuat N3 kat sini?


Saturday, March 20, 2010

2 H 1 M

photo lam bilik Ang kat kampung...


2 Hari 1 malam.... Huhhh… penat x ilang lagi ni… balik kampong ngan kadar segera… nasib la Kuantan je… kalu Johor ke… mau tido sepanjang hari letih ni… macam la Ang bawak keta kan… hehehe…. Ari khamis Ang balik Kuantan sbb atok Ang nk operate mate… operate ke?... ye kot… lupe da… nk msk kan kanta dalam mata.. lbh kurang camtu la… pastu semalam (Jumaat) blk sini semula… sbb ari ni nk rehat kat umah… sbb sok kan da stat skolah… sian kat Abah Ang letih lak nanti…. Kali ni x sempat nk g jalan2 pun… lepak umah atok je… da namanya nk g tengok atok kan… plan nk g wayang pn cancel.. Sory la Pok Su… blk skali lagi kita g tengok wayang… hehehe…. Photo pn x sempat nk snappy sgt… sbb x g mana2 kan..


p/s: nk update gak blog since da 2 ari xde citer kan… hehehe



Wednesday, March 17, 2010

Amarah - MTV.... BEST



Video clip Amarah by Dato Ct n Kris Dayanti... kualiti dia ok... walaupun buat kat Indonesia... ni antara VC Ct yg terbaik... hehehe.... sbb VC CT yg lain cam tangkap muat je kecuali VC 'Bisakah'... yg ni OK la skit... Ang stuju ngan slh seorg yg komen kat Utube tu... psl Xpresi muka CT... ni kan lagu Amarah ... so tunjukan muka marah skit... marah yg terpendam... main muke skit... ni byk control cute je..... just pandangan Ang je... tp best la video ni..... ;p Ang bagi 4/5 star tuk VC ni....

Feel 100%


Hampeh tul…. Aritu Ang g PSI… tau x PSI ni ape… hehehe… pustaka sri intan… ala tempat jual alat tulis tu… itu pn xtau ke… ok2… blk kisah nya… pegi nk cari novel tuk bg hadiah kat kak ipar Ang… da puas pilih2, pusing2… ternampak la buku FEEL 100%... ngan Xcited, gelojoh n lahak nya Ang ambik buku tu… n trus g bayar….


Novel Feel 100% ni adaptasi dari komik feel 100%... komik dia mmg best…. Tu la tergelojoh tu…. Da blk umah… smgat nk baca kan… buka je … trus EPISOD 10… ehhhh… apekehal buku ni?... nahhhh ko…. Ang beli jilid 3 da….. cehhhh… tu jilid last… jilid 1 n 2 tak baca…. Trus nk baca jilid 3 ke…. Hampeh tul… Xcited punya psl… trus ambik tanpa selidik dulu…. So kena beli jilid 1 n 2 dulu la… baru best baca…. Hmmmm……


p/s: blum baca lagi... x best baca kat tengah citer trus... kena dari awl br best....


Tuesday, March 16, 2010

Lab Last

140310


Huhhh… Xcited dtg lab sbb lab last… so pasni bleh tumpu keja2 lain lak… huhhuhuhu… mggu ni busy btul… x sempat nk ngomel2 pjg kat blog… hehehe… Al kisah lab ni… Ang terXcited sbb dpt tahu xde lab da pasni… n lab ari ni pn just observe result je…


ni yg jadi...


Hmmm… ari tu… dtg lab je trus pegi kat chamber yg simpan tissue culture yg aritu tu…. Heheheheh….. ada yg berjaya… walaupun bukan semua yg berjaya… so Ang ingt la last week Ang ada la jugak buat ngan budak2 ni…

ni yg fungus tumbuh


Hampeh tul… yg Ang buat kontem… haishhhhhh… terkejut BADAK hokey…. Camne ni… nasib baik Ang buat 2 kali… yg 1st tu jadi… yg last x jadi… 1st Ang buat… Ang tunjuk demo tuk diaorg stat buat…. Kemudian bila da settle semua… media yg lebih tu Ang smbng buat… hmmm…. Nasib la jugak jadi… kalu x.. mane la nk letak muke emsem Ang ni kan…. Hehehehe

macam2 ada..... tp fungus la...


Tp kan… kump 1 sahaja yg ramai jadi…. Yg lain tu Ang pelik nape x jadi.. tp mgkin sbb da sample tu kontem sblum diletak dalam media… sbb yg last tu Ang ambik sample yg da diaorg buka… hmmm… ni antara penyebab la… xpn sbb ramai sgt guna laminar flow tu… da kontem da laminar tu.…. macam2 benda alah msk nya kat dlm tu… logic la kalu kontem pn…

mereka yg berjaya


Xpe… yg penting korang semua da tahu teknik kan… so ok la… sbb ada yg buat jadi… yg tak jadi tu… xpe la… lain kali korang buat tuk FYP korang ekkk… hehehe… nasib la Ang jadi kan…. Hehehhehe….;p

mereka yg berjaya gak... tp berjaya ternak fungus...

Monday, March 15, 2010

Karma



Karma


"To soften it up, we had a female voice do the "hey hey" in the chorus. Guess who? It's the amazing Siti Nurhaliza who was so generous and cool to do it! "


- taken from Audi Mok blog-


Hahh… Angloko ni ulang-ulang CT… CT… CT… CT… hahhh… suka ati la… hehehe… padahal ni lagu baru FT… tp Ang nk gak citer pasasl lagu ni sbb ada CT… hehehe… biarla sekadar ‘Hey hey’ je… tengok CT sanggup je jd penyanyi latar tuk FT… xde cam org ckp CT hanya plh yg DIVA2 je… hmmm… kalu da namanya peminat CT… semua yg CT buat… semua btul kan… ye x Ang? Hehehe…. Tengok la jugak… kalu benda tu baik… Ang ckp la baik… hehehe… kalu x elok… lantak la… bkn Ang pn tangung dosa dia… kan sekadar dengar je lagu ni… nk beli album rasa x berbaloi… sbb xde nafsu yg mendorong tuk beli album FT ni lagi… hehehe….





Saturday, March 13, 2010

Finally

Layan DVD ni kat PC...

Hahhh… ape yg finally ni… suspen ke? Hehehhe…. Ang siap thesis ke? Hehehe…. Xde kaitan ngan ilmiah langsung… sbnrnya baru g ambik DVD Celine Dion – A New Day…. Hmmm… memandangkan da lama tunggu br skrang dapat yang baru… so terpaksala study Disc 1 dulu… risau rosak lg… br smlm cakap nk siapkan keja la… itu la… task la... last2 study Celine Dion lak… hehehehe… ala… Ang takut rosak lg DVD tu… so kena la tengok dulu… nanti lambat kedai xnk ambik blk lak kalu rosak… tul kan?... heehe… alasan yg kukuh… oleh kerana xmenyempat... Ang layan DVD ni kat PC... sbb TV ada budak kecik tu tengok Upin Ipin lak... TV kat dapur xleh bukak DVD lak.... PC la temanya... ohhh... Mr. Yoe… u punya pun Ang da ambik kan.. tp blum cek lg… nanti Ang bagi kat Mr. Nicky… biar dia tlg cek kan… ehehhehe….. k la… jom layan Celine Dion dulu…;p


Time

Masa berlalu…

Tanpaku sedari…

Percintaan yang kita bina…

Hampir terlerai…


Ehhh… nyanyi silap tema… bkn psl cinta…


Demi masa…

Sesungguhnya manusia..

Kerugian…


Hahhh… ni br btul… ape kaitan lagu ngan N3 ni… hehehe…. Kaitannya masa… huhhhh… Ang ada 3 Task yg perlu disettle kan ngan kadar yg seberapa segere… atau ngan kata lain… secepat mungkin la….


Task 1: thesis… hmmmm ni bila la nk siap ni… tension da…

Task 2: full paper… kena settle mggu ni gak…. (poyo je… mcm la bleh siap je)

Task 3: poster… kena mggu ni gak…. (bt draf je dulu)


Salah satu task tu mesti siap lam mggu ni 1… sbb mggu depan akan bertambah lagi task… hmmm… mgkin task 1 n 2 bleh dicepatkan… tp task 1 bila la bleh siap ni… kalau la bleh putar blk mase yg da lps…. Xla lama sgt ambik mase tuk siapkan thesis ni… hehehe….. bleh ke Ang pegunkan mase... kemudian bila keja da siap... mase br bergerak... bleh ke.....



Thursday, March 11, 2010

Singapore Postcard

nah ko sampul surat dari CIMB... meriah gitu...

Oleh kerana kebosanan yg melampau… Ang buat keputusan blk umah KT… bosan la duk tok jembal… xde hiburan… hahahaha… balik2 je… msk bilik ada sepucuk surat yg bersampulkan cantik menarik n postcard dari Singapore… tp bersetemkan Malaysia… hehehe… surat tu Ang igt kad jemputan majlis kawen… rupenya dari CIMB… amboi cantik bebenor sampulnya… ajak buat card credit ape ntah… Ang baca gitu2 je….


postcard dr Mr. Yoe... cantik... jom g Singapore....


Tq to Mr. Yoe sbb bg postcard tu… nice sgt… ni postcard kedua Ang dpt dari Singapore… ehhh pembetulan… postcard Singapore kedua… sbb dua2 postcard yg dari Singapore ni di pos dari Malaysia… yg pertama dari member kat Penang… dia visit Singapore n then pos postcard tu dari Penang… same kes ngan Mr. Yoe… xpe… mane2 pn OK… tp mmg cantik la view postcard Mr. Yoe ni… tiba2 nk visit Singapore je… hehehehe… jom Mr. Yoe n Mr. Nicky trip tuk bln 12 lak… kosong lagi kan calendar bln 12 kan… kot2 nk mkn ‘Chinese food’ lagi….


p/s: terbayang ‘Chinese food’ yg Mr. Yoe citer… bestnya….ohh... tengok kat blog org lain... semua blurkan alamat tu... so Ang nk blur kan jugak la... padahal... xde la rahsia sgt pn... saje je nk blur gak... hehehehe


Wednesday, March 10, 2010

Brunch

Benda yg Ang jupe lam peti ais tuk brunch... yg merah tu BEST


Hah… itu pn nk citer ke… hehehe… suke ati la… memandangkan ari ni terlewat bangun… ari ni je ke?... ari ni je kot… so x sempat nk berbreakfast… so Brunch trus la temanya…


Plan asalnya nk g kampus… tp segan nk ckp kat kawan… nk g kampus… di tambah plak rase yg sgt malas g kampus… so Ang pn smbng tdo… kwang…kwang… kwang…. Ntah la 2,3 ari ni malas sgt nak g kampus… huhuhuhu…. So plan mkn tengah hari cafĂ© Kak Moh cancel… terpaksala masak ari ni…


Hmmm… Ang akui Ang ni mmg Xperct gile masak ni… tengok la photo tu… hebatkan… hehehehe… sekadar goreng je kan… mmg la hebat… semua tu buang je lam kuali… tunggu kejap… angkat… hebat2… pastu leh makan… ahahhaha…. Yang penting kenyang perut… kat lam photo tu letak skit2 je… tuk nampak photo tu comel je… bilangan sebenar tuk brunch tu dirahsiakan… hehehhee….


p/s: citer tengahari td br post skrang... td ingt da post... rupenya ada kat draf....


Tuesday, March 9, 2010

Jam

Xde benda nk merapu… Ang nk merapu psl Jam… sempat blk umah yg kat KT tu ujung mggu aritu… bukak2 almari ada jam2 lama… kiranya zaman2 tok kadok dulu la… zaman muda mudi dulu….


Semua jam tu da xleh guna pn… saje kumpul sampah semua tu buat kenangan… hehhehe…. Tp kalu tengok blk jam tu… mmg kelakar la… yg paling kecik tu… jam tu design tuk pompuan… tp ngan yakin dan penuh bergaya nya Ang pakai je bak g skull… g jenjalan… hahaha…. Jam tu org bg hadiah… lupa da sape bg… tp time tu skolah rendah… x malu sgt… sbb ramai je dak laki pakai jam yg design tuk dak pompuan… dak pompuan pn lbh kurang je… bdak2 katakan… semua unisex…. Hehhehe…


Yang besar bulat tu time tingkatan satu rasenya…. Dpt hadiah exam… hehehhe…. X sampai setahun da rosak… sbb jarang pakai… lbh sblun pakai kat skolah… tetiba skolah haram kan bdak2 pakai jam besar… saje dengki kan… hahahhaha…

Yang dua lagi tu menyusur slps jam tu rosak dan diharamkan kat skolah….hahhhh yg hijau tu…. Yg bertali lagi tu… jam Ang pakai skrang… jam tu Mak Ang beli dlm tahun 2000…. Skrang da 2010… da byk kali tukar battery ngan tali jam… lama gak la tahan jam tu… jam CASIO… dulu kat seratus jam tu… beli pn time offer.. skrang 20 hinggit pn x sampai… tp ok la… sbb bleh guna sampai skrang….


Kalu Ang kuar ngan member skolah.. diaorg mesti tanya psl jam tu… hahahahaha… mmg nampak cam ketinggalan zaman… tp selagi fungsi dia OK ngan Ang selesa pakai… Ang akan pakai jam ni… ehehehe….


Lab Tissue Culture Again!

Kacang yg diaorg tanam...

070310


Hah… lab Ahad aritu… sama gak ngan lab mggu lepas… abis lambat gak… nasib tul… hmm… kalu ikut kan simple je… just kerat n paste kat lam media… simple tp cerewet…nk kerat tu susah tu… nk kena btul2… hehehehe…


‘Cerewet mencari sempurna…

Terlupa apa berharga…’


Tetibakan nyanyi lagu Ada Masa Mata kan…. Seperti hari2 lalu…(over lak ayat ni…) cam biasa… Dia bg lecturer dulu… so tu da take time hokay…. Lab pun stat lambat la… wlpn benda kita nk buat simple je… simple as ABC… katanya… tp, kalu satu sorg buat… mau take time… semua ada 55 org…

Pakar sedang bt keja...


Mggu ni culture kacang yg sterill mggu lepas tu… arap2 ada la callus nanti kuar (ye ke callus yg kuar….) lantak la… Ang da lupe… heheheh…. Dr cakap Dia just nk bdak2 ni tahu teknik tuk buat tissue culture… jadi x jadi belakang kira…

ni la bentuknya..


Time culture tu ada 4 bahagian… cotyledon, epicotyl, leave n root… nah suke ati Ang je ambik bahagian ni semua… hahahha…. Tengok la ape hasilnya next week… sbb benda ni da lama tggl… so, ingt2 lupe la… temanya… kita blajar sama2 ye adik2…

sblum simpan...


Time lab ni… xde la lambat sgt… kul 7.30 settle… x la smp cam mggu lps berkampung kat lab… siap mkn minum kat lab… da la x ajak Ang pn… kureng tul bdak2 ni… markah pn kureng la… bleh… hehehe….


P/s: arap2 kali ni korang dpt hasil ye…..;p


Monday, March 8, 2010

Peristiwa lab Ahad…

280210


Hmmm… da hampir seminggu baru nk citer psl lab ahad hari tu kan… x kisahla… nk citer gak… hehehe…. Ahad aritu… Ang datang awal la gak.. sbb nk tengok ape yg kena prepare kat lab…. Pastu… Ang buat la ape yg patut… sediakan bahan2 tuk buat media… tuk tissue culture…. Kiranya buat stok yg da siap la… just campur2 je nanti…


Kemudian Kak Ma msk… ckp Dean nk buat lecturer ari ni… so xde lab… hmmm… Ang ckp xpe… sedia je dulu barang2 tu… kalu dean nk buat lab.. kita buat… kalu xnk.. kita prepare tuk next week… hmmm… so Ang pn da stat rileks skit… x rush sgt la…

media yg disediakan.. Tq Fong sbb bagi pjam bekas cute miut itu


Time kejadian… kul 2… dean msk tanya camne jadi ke nk buat lab prepare media petang ni… nah ko… Ang pn ckp… sy ikut Dr. kalu Dr. nk buat saya on je… nasib la Ang da sedia… hmmm… tp yg jadi mslhnya… Dia bt gak lecturer dia jap.. so ni da mkn mase tuk lab… huhuhu…


Kul 3 lbh baru stat bt media tu… mmg la media tu simple je… just mix2 je… ni kan budak2 baru blajar… pastu xde org lak nk tlg tu… byangkan Ang sorg je kat lab tu… pastu nk kena tengok budak2 ni mix2 kan stock tu, kemudian nk tengok diaorg balance pH… nk kena tengok diaorg msk lam oven lak… huhhh.. nasib ada Alin.. so dia tlg tengok yg time msk lam oven… tq Alin ekkk… heheheh….

Samples


Da settle prepare media… wash sample lak… huhhhh…. Ni mmg mkn mase… tp bdak2 ni xde lak yg bising2… diaorg ok je… nampak cam cool je.. xtau la kalu ngumpat lam ati kan… lantak la… bkn slh Ang pn… korang buat keja lambat…. Time prepare media pn byk kali kena ulang sbb ada bhn yg da kontem… huhhhhh….


Da siap wash sample semua… dia orang tanam sample tu… arap2 next week idup la sample tu… jgn ada mati lak da la… huhuhuhu… nanti ambik mase lg nk tanam semula… huhuhuhu… lab kali ni mmg mkn mase… lam 8.30 mlm siap woi…. Huhhh…. Penat gile… da la satu hari tak mkn… bdak2 ni lak… g beli mknan x brani nk over kat Ang… xleast tanya la… nk kirim ke… hehehe…. Kebulur la jugak ari tu… Ang x sempat mkn tengahari… sbb mmg byk nk kena prepare… huhhh… nk arap bantuan org lain… hmmm jgn arap la… ni barang2 yg da siap guna tu xtau la diaorg bersih kan x… mls Ang nk bersih… sape yg dibayar tuk bersih semua tu… tu mmg time lab Ang… tp bukan tugas Ang…. Lantak la….

harap2 tumbuh la...


Tengok la nanti camne… ok ke x sample tu… ngan media tu kontem ke x….


P/s: cam panjang je N3 ni… hehehhee….. N3 ni terdelay sbb xsempat nk tulis ngan photo yg xde... huhuhuhu