Friday, April 30, 2010

Kalu la tulis thesis semudah tulis blog..

Kan… kalu la tulis thesis tu semudah tulis blog ni… tiap2 hari bleh publish… xde kesalahan ape2 kan.. xperlu fakta… xperlu ayat sokongan… xperlu pkir… n xperlu pening kepala… yg penting cukup rase… bleh…


Mmg mencabar jiwa n raga time tulis thesis ni… kisah semalam buat Ang rase down jap.. mgkin Nicky juga turut rase down skejap.. tp Nicky calon Lelaki Tabah thn 2010 gak.. berentap ngan Kak Nor.. hehehehe… Ang xla setabah atau seteguh karang pak cik n mak cik berdua ni… huhuhu…


Peristiwa semalam terasa seperti di anak tirikan.. sedang kan anak org lain… di anak emaskan… hmmm… dugaan ko Ang… nk wat camne… serius Ang rase tertekan gila ngan thesis ni… ok Ang ngaku Ang ni cerewet gak skit… tambah la SV n Co yg cerewet… lambat la thesis tu nk bergerak ke next stage… huhuhuhu….


Skrang bertabah- tabahan je la… selain berdoa agak semuanya lancar… amin...


Wednesday, April 28, 2010

Debaran Cinta

Kini bermula getar asmara

Naluri hatiku berkata

Mungkin kau jua

Merasakannya

Di hatieeeiieiiiieeeeii...

(opsss pancit lak nyanyi...)


Tetiba rase nk nyanyi lagu ni... hahhh… jgn nk samakan aku ngan Azwan Ali cik cik cur tu... ehh silap lagi... dik dik nun.. ini bukan propa... ini bukan nk jual serai ok adik2.. tetiba je rase nk nyanyi lagu ni... mmg tiba2.. ormputeh kata sudden2... boleh.. Kalu la korang berchenta kan.. perlu ke setia bagai... soklan ni xnk tanya yoe... sbb da tau jawapan... nk tanya Zen bleh?... hahaha... xpn joe ke tolong jawab kan... kalu cpt sgt jatuh chenta tu... camne tu.. hmmm.... wujud lg ke chenta sejati kat dunia ni?.... hmmmm


Monday, April 26, 2010

Sentap, Menyentap, Tersentap n Disentap @ Umah Sewa...

Ptg td (25.04.10)... mmg btul2 berlaku ni... ini bukan propa Azwan Ali Hamboi hamboi hamboi cik cik cur... ehh silap... amboi3 dik dik nun... ni mmg kisah benar yg siar kat TV3 setiap hari selasa tu... ape Ang merapu merabang ni... ni kes panas... ni... hot luar dan dalam...

Sandar tilam kat dinding... nk suh kering...


Al-kisahnya bermula time blk umah petang td... Nicky terlajak perahu so xleh undur… sejak bila Nicky bawak perahu atas jln raya ni… dia bawak keta la… so singgah la jap umah sewa… so, Ang ngan ayu n sopan santun nya msk ke bilik… secara spontan n bkn lakonan Ifa Raziah…. Ckp… ‘Ni blk ke tong sampah ni… bau semacam je’ ngan nada berjenaka…. Ang pn nk letak la beg segala kat atas tilam Ang... Nah ko... basah... ohhh... pekehal basah ni... dlm hati... ‘C****... P***... B***’… brape kali da pesan kalu nk mop ruang tamu tu jgn bg air msk kat lam blk aku… Babi ko… apsal ko bengap sgt… ni kali kedua… bkn 1st time berlaku… apsal ko bodoh sgt… brape kali nk ckp hahhh…

Angkat tilam je.. air trus kuar... gile babas nya serap air..


Kalu nk tunjuk rajin pn kemas ruang tamu tu… apa salah nya ko menyapu je… ni xikhlas pn buat… bawah meja penuh sampah…. Kotak2 semua kat luar tu semua basah… ke umah sewa Ang ni xde bumbung air ujan masuk… maklum la pagi tadi ujan kan… da la musim ujan ni… Ang haram kan sape2 letak tilam Ang kat luar dari umah tu... Ang bayar sewa ok… haram makan hak org… ko tau kan... so Ang bayar sewa... tilam tu berhak duk dlm umah tu bkn luar umah…


Ang mls nk tuduh2 sape yg buat... sbb semua da besar… sorg2 semua kuat agama kan... kalu Ang tegur kan ckp Ang x btul la... guna agama ke... ko tahu tak... kita bukan kena jaga hubungan kita ngan Tuhan je... kita kena jaga gak hubungan kita ngan manusia... selain hubungan kita ngan alam sekeliling... td pn Ang diam je... mls nk bising... sbb semua pn kalu tegur bkn letak kat perut pn... ari ni ckp... lain kali buat lg... ni la contoh terbaik... aritu kan da jadi camni... masih x ingt lagi ke... kalu kata bodoh kan... semua da ambik master.... da tau air tu msk bilik x reti nk tahan biar dia x masuk… kalu Ang ada barang electric kat situ… ko nk ganti?


Korang jgn nk salahkan aku sbb aku x blk umah… so bleh basahkan tilam aku suke ati ko… pastu nk buang barang aku suke ati gak… sbb aku masih byar duit umah sewa tu… xkurang pn dari korang bayar wlaupn aku xde kat umah.. same je…


Berilmu tp x beramal… sia2 je... ni tuk kita bersama ni... korang semua ilmu agama semua hebat2… x cam aku ni… x cam korang semua… tp korang cam x jaga pn kebersihan umah tu… padahal kebersihan pn ajaran dlm agama kita… pengotor… tandas nya… bilik nya… ruang tamu… dapur… huhhhh.. skrang baru bersih skit… tu pn sbb perang notis aritu… kalu x... hmmm...


Ok la... mls nk membebel byk2... mmg diam diri bagus... tp kalu slalu diam sampai bila nk sedar kan... nk2 kalu kita slalu tengok org je salah... x sedar yg diri sendiri yg buat salah... jgn duk suka sgt tuding jari kat org... ingt... satu jari tuding kat org... 3 lg terpalik kat diri sendiri... ni Ang citer ni nk ilang kan stress kat kepala ni... sape2 rase hati tu sory la... N3 ni mmg tuju kat penghuni umah sewa Ang... bkn x tuju kat sape2 ok...




Sunday, April 25, 2010

Ntah ape2

Hmmm... ari ni semangat berkobar2 nk g seminar... sbb semalam Sudau ckp nk g... yes ada geng (sambil lompat katak… bleh)… pg td… mls nya nk bangun… hujan lak ari ni…


‘Ujan yg trun bgaikan mutiara… hmmm… mm… hmmm… (lupe lirik da)’


Ehh termenyanyi… lam kul 9.30 camtu msg Sudau… kemudian dia cakap x jadi lak… semangat td trun ala2 kejatuhan popularity mawi… bleh?... kemudian Ang pn buke laptop… oppss tipu je… sejak bila Ang jadi makenik ni… Ang on laptop buat keja jap… sempat siapkan 10 paper tuk publish kat journal… (Sory, Ang tipu lagi… padahal duk cr ideal nk update blog..) kemudian time taksub taip paper yg ke 11... my SV kol...


SV: awk kt ner tu?

Ang: sy kt FASM… nape Dr?

SV: dtg jupe sy skrang?

(dlm ati… ape kes lak ni…. Ada brang ilang lg ke?)


Msk blk SV je... trus dia tanya camne nk prepare buffer tuk extract DNA ni... ada org dr Turki nk tau katanya.. Sempat la dia printkan thesis Ang smpai Chap 3… SV ang ni.. tiap kali jupe dia akan print thesis Ang.. dr Chap 1.. 10 kali jupe, 10 agak nya copy thesis Ang ada agaknya… agak je ni… blum berlaku lagi… setakat ni… br 5… mgkin pasni kot…


Kemudian msk opis jap… cam biasa perasan opis sendir… hehehe… pastu jupe Kak Dali jap (kejap ke?... hehehe) niat nk jupe kejap je… pastu sesi bercerita… bkn mengumpat ok… menyebabkan ianya jadi berjam-jam... huhuhu…


p/s: lps lunch br stat keja ari ni… hebat kan….



Saturday, April 24, 2010

CT - 15 tahun...


Xde keja... saje nk letak photo ni... ni antara koleksi Ang... Ye.. Ang x minat pun CT ni... saje je beli album2 ni... bleh? korang caya ke? mesti korang tak puas ati kan... skit2 CT... suke ati la... hehehe... saje nak cube try test susun CD ni jd '15 thn'... thn tu tahun ye adik2... bukan 'tekan'... 'tahan' pn bkn ye... tengok huruf ‘n’ tu… cantik kan… mmg xtau nk bentuk camne huruf tu… hahahhaha… puji diri sendiri…;p…

p/s: terpaksa bt 2 photo.. sbb x muat.. kedua2 photo CD yg berbeza.. sila abaikan bantal kt photo tu... hehehhe

Thursday, April 22, 2010

Orang bagi... Kita ambik je...

Orang cakap rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari... tak gitu... tadi... ye tadi.. bkn esok ye... Ang g bank... bank lam kampus ni je... blk bank tu singgah kat opis FMSM jap... nk ambik sijil Nicky... hmmm... Abg yg jaga tu ckp xde... kena dtg next week... mls nk gaduh byk2... so next week je la...


ni la ghupe dlm kotak tu..


Blk kat opis Ang je... (oppsss... terperasan...sejak bila Ang ada opis ni... )... teng... teng... teng.... baru nk buka kunci pintu bilik... my Co-SV pggl nk tunjuk thesis yg da di semaknya... wlpn sbnrnya dia nk kuar time tu... xnk bg org tua kecik ati kan... Ang g je msk blk dia... Ang berdiri je... risau duduk kan lama lak.. takut kacau time dia kan... (konon2 baik la ni...)... pastu dia suh duduk dl... nk bincang skit... terpaksa la duduk jap...

ni la benda yg CoSV tu bg..


Da settle bincang... Ang pun kuar dari bilik dia... dia pun kuar gak... sambil2 tu dia bercerita psl biji benih dari Brazil yg dia nk g tanam kat green house tu... tetiba dia suh Ang tunggu jap... dia buka semula pintu blk dia yg da kunci td tu... dia ambik cup cake bg kat Ang... dia kata ada student bg kat dia... tp dia nk bagi kat Ang... mula2 segan gak nk ambik.. tp dia da bawak kuar dari bilik dia da... time kat bilik dia td, Ang tak perasan pn ada benda tu... rezeki la kan... hehehhe.... Tq my Co-SV.... ;p .... Bukan Ang ada tanya pn time kat bilik td... org bg, kita ambik je la kan… hehehe….

Sambil2 baiki thesis... konon2nya la...

Ko Pembunuh

Huhh… ko mmg pembunuh… pembunuh yg kejam… sgt kejam… sampai tegang urat saraf ni… huhhh… ari ni dari pagi td x buat keja sgt… Intenet ko mmg pembunuh usaha2 Ang nk buat keja… huhuhuhu… bila buke je halaman nk buat keja… trus terbuka intenet jugak… terbuke ok… bkn sengaja… usaha2 murni nk buat keja td pn trus terpadam… huhuhuhu… Hasilnya ari ni semua kerja sempat di Print out je… print kat opis free… hehehe… so wat blk umah tuk sesi semakan… tu pn kalu la rajin… kalu x smbng esok je la… huhuhuhu….


p/s: masih berpoya2 di Intenet… huhuhuhu…. Bila keja nak siap ni…


Wednesday, April 21, 2010

Semalam..

‘Semalam hanya semalam

Tanpa diriku menghilangkan rindumu

Aku merindu pasti menunggu

Bila waktumu menghiburkan dirimu

Seperti alam tak pernah diam

Bagai suria takkan berganti malam

Aku menunggu pasti menunggu

Bila waktuku menghiburkan dirimu

Dan ku teruji rentak tarimu’



Tetiba kan nyanyi lagu CT ngan M. Nasir kan... tu pn sumbang mahram bagai... xkisah la... heheheh... al kisahnya semalam... hah baru nk citer ni... smlm kuar mkn ngan Zai, Nicky n Azan Jr... masuk2 je Azan (bkn nama sbenar) ckp... Ang paper Ang ada org cited... wahhh... sentap gak memula... buat2 cool je... bkn leh caya sgt budak2 ni… tp rase cam best gak sbb ada org baca paper kita kan… wlpn xde la hebat mane pn kn… paperkn xde la IF tinggi pn… just pakai publish nya… yg penting ado... tp xleh lawan la ngan korang... korang mesti la lagi hebat kan...


So tadi, Ang duk la cari2 kat Yahoo... ye Yahoo… bkn Google adik2… cari paper yg ada cite tu… camne nk cari? Biarlah rahsia… tetibakan… hehehhe…. Taip je nama yg org biasa cite kalu paper kita… cari punya cari… taip punya taip… baca puny abaca… tenung punya tenung… jupa la…. Hahhhh… ado pn ekkk… rase best je… ada org sudi baca paper Ang yg xde IF tggi tu… Tq…


Truskan usaha tuk trus rajin writing n publish… tp bkn writing paper… writing blog… n publish N3 kat blog… hehehe…. Da xde ideal nk wat paper… huhuhu… sape2 leh tlg bg ideal… ;p


Monday, April 19, 2010

Bengang

“Tak mungkin ku percaya

Kata-kata yang penuh dusta

Hanyalah bibir berkata

Yang memilukan

Menambah bengang rasa hampa

Terus hingga diriku terasa”


Nah ko… nyanyi lagu Bengang… jgn ingat Ang nk citer psl Akim… (btul ke Akim nyanyi lagu ni… suke ati la… ) nk citer psl smlm… ye semalam… hari bengang sedunia tuk manusia bernama Angloko… tension sgt….


Al-kisanya…. Ang g jupe ngan SV… tetiba je dia ckp… ‘U bleh x buang satu part lam thesis u tu… sbb result byk sgt… tebalkan thesis je…’… ohhh tidak… penat lelah… letih… x tdo mlm (penambah perisa je ni…) Ang siapkan Xperiment tu… dia nk suh buang… hmmmmm…. Xtau la ape kat kepala hotak dia…. Dia piker page thesis je… dia xtau kalu tebal pn… just 2 Xperiment… x membantu pn… hmmm…. Ini bkn zaman tok kaduk dulu… sikit pn da OK….


Semalam rase nk putus asa je… tp sabar je la… Ang blum grad lg… biar semua settle dulu… aritu dia nk Ang buat… lbh dari 10 kali tukar analisis… alih2 xnk lak… mmg sakit otak duk pkir… sbb skrang ni Xperiment tu cam backup tuk lagi 2 study… huhuhu… Ang siap Tanya cukup ke tuk master kalu buang… dia ckp lbh dari cukup… temanya… External nanti satu kepala ke ngan dia… huhuhuhu


p/s: masih mencari mood tuk kembali normal… mood nk berzina skrang… nk ilang stress…. Jom nicky…. ;p…. Nk citer psl seminar semalam… nantila… tggu mood OK dl… huhuhuhu…

Sunday, April 18, 2010

Thesis… dari kaca mata SV Ang…


Tetiba rase nk tulis psl ilmu skit... buang tabiat jap... Beberapa hari yg lepas… jupe ngan SV… kami bincang psl thesis… SV Ang Ada ckp camne cara nk tulis thesis ni… dia ibaratkan cara penulisan Thesis ni cam pyramid… ada yg kena tls banyak… ada yg sikit je.. tp padat… photo tu gambaran camne nk tulis thesis… ni cara SV Ang la… mgkin SV korang lg gempak…


SV Ang ckp… RAJA segala tuk thesis ni atau ngan kata lain FIRAUN tuk thesis ni… adalah title kita… so pokok panggal, daun, ranting n buahnya adalah berkaitan title tu… kemudian Abstract msk semua… sumbat tuk ruang kecik tu… intro lak… skali lg blk ke tittle… ckp isi penting dr tajuk tu… n nape buat benda ni?...


Ni bhgn yg plng sakit… ltr. Review… hmmm… nicky ckp 30% dr thesis kita… mak aiii… mak org lain gak… byk gile…. Bhgn ni perlu ada INOVASI katanya…. Inovasi tu ape ye adik2? Inovasi tu… ikut SV Ang la… tls ape yg kita faham… jgn membab* buta tuli ambik ayat org lain…


Bhgn method n results x perlu INOVASI sbb dia terus n telus… so letak je…. Psl results, SV Ang ckp… xde result yg slh.. ini lah hasil yg kamu dpt… -ve, +ve itu kamu kena ckp kenapa… discus msk blk INOVASI… pikir nape result dpt camtu camni… n then Simpul kan semuanya…. Siapla thesis tu… simple kan


Nampak sgt Ang nya thesis teruk kan… siap SV buat rancangan ‘mari menulis thesis bersama Abg S’… huhuhuhu….

Pemalu..


Oleh kerana panas yg melampau… Ang lepak2 la kat luar umah… tetiba “gedebang boom… bang bang boom”… lbh kurang camtu la bunyi dia… ngan tangkas nya Ang pn trus tengok kat bawah umah… kot2 ada musang ke? Ada ke musang siang2 hari ni… tengok2 ada ‘org’ yg pemalu… dia tutup muka dia… so jln xnampak… abis semua benda dia langgar… tu yg bunyi bising tu… malu sgt… huhuhuhu… org ckp ‘malu bertanya sesat jalan’ ni la contoh dia… malu sgt… semua benda dia langgar… silap aribln… dia yg kena langgar…. Ape Ang merabu ni… ;p


Thursday, April 15, 2010

Slalu Begini....

150410


“Dumm… Dummm…

Dummmm….”


Bukan meletop ye adik2… tu bunyi ring tone hpon Ang… huhhh… pepagi ni ada lak org kol.. no yg menjelma 60668++++… hahhhhhh… SU Ang kol… perasan lagi… SU SV Ang kol… apa2an mak cik ni pagi2 buta ni… xde la pg sgt pn kul 830 je…


Ang: Hello… (sambil control sore bangun tdo)… nape kak ?...

SU: Dean nk jupe skrang

Ang: (Tiong…..) sy blk kg. ni….

SU: ok… nanti sy bg tahu

Ang: Ok… tq


Huhhh… mati la Ang… cuti x ckp… huhhhh…. Kul 11 lbh td… YM ngan SU tu blk… YM je… abis kredit je kalu kol…. Hehehhe… tanya SV marah tak td… dia ckp OK… just next week kena jupe dia gak… huhuhuhu… arap2 xde ape2 la… Tu la suke suki je cuti... slalu je camni... time Ang cuti ni la dia nk jupe nya... smlm xde lak cari... time Ang duk mengumpat je kat opis smlm... hmmmm....


Wednesday, April 14, 2010

Meroyan di malam ari…

140410


Tetiba kul 1230 mlm terasa lapar… n rase boring yg teramat… rase umah macam berpusing2… eh silap… terasa umah cam panas je… so ajak Nicky g minum kat Pok Wan… malang nya keta Nicky xleh kuar sbb dihalang n terhalang oleh keta org len lak… so ajak Zai kuar.. kami bertiga (Jejaka bujang lapok) pegi la ke pok wan…. Sampai pok wan je… tengok2 org da berkemas meja… huhhhh… saje je pok wan nk bg kawasan luas tuk Ang bt pesembahan kot… sory la pok wan… Ang xkeja mlm ni… bleh… kami ke tempat strusnya… kedai air buah… buah ape anak2? Macam2 ada… sampai je kedai tu pn da berkemas2 gak… hmmm… so xjadi la berbuah mlm tu… rendang xberbuah la temanya…. Plan setrusnya ke McD… ni kompem buka… sbb 24 jam kan… kalu x buka, idoknya nama 24 jam kan… da tukar 12 jam la kan… so sempat la kami melepak kat McD smp kul 2 pg…. xde keja… huhuhu…


Tuesday, April 13, 2010

Tertekan, Menekan n Ditekan…

130410

Hmm yg mana korg nk? Bleh soklan camtu… hehehhe… td… bkn semalam… mmg tadi berlaku… n Ang trus update… hebat kan… hehehhe… puji diri sendiri… Pepagi buta tadi my SU… ops MY SV punya SU… kalu Ang ada SU, nk bg gaji ape ekk… kasih syg bleh… hehehhe… dia kol… al Mak Long n Mak Kiah nya… Ang duk feeling2 lagi kat tilam time tu.. so bolayan la kol tu… pastu trus sms Nicky nk g kampus skali…


5 min kemudian, Ang kol SU tu … dia ckp my SV nk jupe ari ni.,… hahhh…. Malasnya… ok kul 10 sy dtg… 1.30 jam dr skrang… sempat la mandi n mkn ape yg patut kan…. Dlm 9 lbh camtu… SV Ang kol lak… huhhh… Ang x angkat… hehehhe… so ni da kes berat ni… ape la SV ni nk ni… ape lg dia nk… nk bincang psl thesis Ang yg byk mslh tu la… huhuhuhu….


Sory Nicky… td Ang da pegi ngan Abg Ang… sbb dia cam menekan Ang pegi secepat mgkin… mmg tertekan td… Bila ditekan terasa cam tertekan… bila menekan pn terasa cam tertekan… hmmm…. Sah BM Julai ni… ayat merapu…


Sampai je trus msk blk SV… ghupe2nya ada paper yg tak jupe cari…. Huhhh… penat Ang bergegas n bergigih mandi pagi tadi…. Huhhhh… ada je paper tu kat rak tu… Ang pegi x sampai 1 minit da jupe… tu pn tunjuk ngan mulut je… sambil byang kan bibir Anita Sarawak… hehehhehe…


Da settle psl paper yg ‘Hilang’ tu… sempat la kami bcang psl thesis jap… mak iii… mak u jugak… 100% intro Ang berubah… kalu cam ni… ape kata U buat je la thesis I… over la plak kan… so tugas Ang skrang cari references tuk ayat2 dia tu… huhhhh…..


p/s: skrang lepak kat opis FASM smbil tggu Nicky… sory Nicky td…. ;p…

Sunday, April 11, 2010

Hati ku kini sejuk kembali…

Hari ni pepagi bebuta tuli Ang da pegi kampus.. pg sgt ke td... yg penting time tu Markonah blum bangun lg... hehehehe… so da sampai niat awalnya nk g tengok org kena boom kat seminar… hehehehe… mentang2 Ang x kena present… hehehe… tp hajat tergendala sbb mood tetiba hilang… huhuhuhu…


So, Ang melepak je kat opis td... smabil2 duk berMUKA BUKU... Ang ternampak la sorg yg da lama gile Ang x borak... Rawai... borak2... dia ckp Anisah eL ada kat sini... so Ang pn ajak la diaorg mkan skali... tat... tit... tut... tetttt.... Anisah eL x join... huhuhuhu...


Lepas sesi basuh otak (Brain wash) oleh Rawai… Ang pn berkobar jap nk g jupe SV.. n nk settle down hal2 yg berbangkit... hehehe... tetiba bila Ang masuk je... dia tengah buat sesuatu... n dia trus ckp sesuatu kat Ang... so Ang yg berkobar td td tu da reda... huhuhuhu... so ari ni jiwa kembali tenang... untuk seketika....

Saturday, April 10, 2010

Undangan Majlis Perkahwinan

Undangan Majlis Perkahwinan


Ang menjemput semua member2 yg mengenali Jijah a.k.a Norfazliza Ishak ke Majlis perkahwinan beliau pada


Hari Sabtu

24 APRIL 2010

Bersamaan 9 JAMADILAWAL 1431 H


Bertempat di


DEWAN ORANG RAMAI, (kelassss ko Jijah bt kt dewan…)

TAMAN TUANKU JAAFAR, 71450 SEREMBAN

NEGERI SEMBILAN


p/s: Ang ada dapat Kad Jemputan ni n berserta NOTIS yg berbunyi sila jemput member2 kita yg lain... ini sebagai langkah awal… kot2 x sempat jupe korang yg lain ekk… sape nk kad minta ngan Ang…. Hehehhe...;p

Kad Jemputan xleh nk letak sbb xleh transfer photo... sedey


Dugaan…

Huhhh… laptop ku rosak lagi… ala2 nyanyi gitu…. Hmmmm… dugaan btul… skrang da la xde mood nk buat keja…. Tension yg teramat… selain laptop yg rosak ni… c SV lak ada je keja tuk Ang buat… yg bahagian dia x siap2 pn…. Geram… geram…. Geram… huhhhhh…. Nasib… nasib… nasib…. Mgkin x update la blog pasni… sbb mls nk guna PC org tuk update… huhuhuhuhu



Monday, April 5, 2010

Bintang Paling Popular 2009


Tahniah DCT tuk Anugerah Bintang Paling Popular ABPBH 2009 n
Penyanyi Wanita Popular ABPBH 2009

p/s: Ang pn dapat ucapan tahniah atas kemenangan CT semalam.... hahahhaha....

Detik 3

Yg ni saje bt N3 asing... hehhee.... time Ang sampai kat bilik... nampak 2 org akak tggu kat luar... dlm ati ingt dia nk jupe lecturer mana2 la tu... mgkin student... tiba2 ada org ketuk pintu blk Ang... Ang ingt student Ang... sejak bila la Ang jadi lecturer kan... siap ada student kan... heheheh.... xpe nk gak prasan kan....


Ang pn buka la pintu... biasa x pernah buka pn... citer kan Nicky pn dia pelik nape Ang buke pintu ari ni... tengok2 akak td... dia nk msk... Ang pn ckp ok je... sbb ingt dia nk tompang jap... sambil tggu lecturer yg dia nk jupe tu... so pelawa la dia duduk...


Da duduk... sesi berkenalan bermula... dia tanya nama n keja segala... dlm ati Ang... tetiba je akak ni... nk cr jodoh ke... pastu dia pn buat la kuar psl Takaful... hmmm.... byk gak Ang tanya td... semua benda yg akak tu cakap mmg berasas... dr segi sumber duit tu... tp Ang ni student lg la kan... xde income ttp... xdpt nk msk... huhuhu... sory sgt....


Asyik berborak tu... tetiba akak tu tanya... anak bongsu ke? Tetiba je kan... prasan awet muda jap... so pn jawab x la... ada adik... diaorg serentak ckp cara Ang cakap ni ‘beralus’ n manja... hahhh.... pelik... beralus tu ala2 Tania Hudson ke cakap... kuar x kuar je sore kan... mgkin akak2 ni blum dengar Ang nyanyi lagu Mahakarya Cinta n All By Myself lagi... yg terkeluar anak tekak tu.... manja tu kalu org ganu kata “de’ne”.... kalu ni... Nicky je ckp camni... xkn la Ang ckp camni... ye x Nik?... heheheehe...


Korg mesti nk tahu kan…. Ang join ke x kan…. Hehehhehe…. Ang just tulis borang je… mgkin x join… xde income tetap… huhuhuhuhu


Detik 050410

Detik 1


Kol dari SV… awak bt macam mana method ni? Camne prepare ni? Sy dpt byk email tanya macam2 psl method ni... bleh awk dtg jupe sy skrang….

- tiong... tiong... tiong... Ang kat tilam lagi time tu... huhuhuhu… jwpn nya: Sy kat umah lg ni… nanti sy msk sy pegi jupe Dr…


Detik 2


Mak kol ckp adik msk Kuala Terengganu Specialist... huhhhhh... sbb cirit birit... n then Dr ckp mgkin akan berjangkit kat org lain lak... sian lak tengok muke dia time tu... huhuhu....


Detik 4


Pegi Jupe SV sbb nk bincang psl benda yg dia kol td tu... hmmm... patut la... rupenya ada sesuatu... sbb tu la nk Ang jupe dia... xpe la... kita tlg org org tlg kita blk... kita mudah kan org... org pn akan mudahkan kita gak... kata2 dari Wawa.... hehehehee


P/s: Detik2 ringkas tuk hari ni.....

Thursday, April 1, 2010

CT - 15 Tahun Bersama...;p


LUV U.... ;p

Photo dari sitizone