Tuesday, December 28, 2010

TM cuti-cuti Malaysia..

Salam semua.. TM tu bukan Tahun Melawat Malaysia hokay adik-adik semua… TM tu Telekom Malaysia… Ya ampun… semalam (271210), Ang teman ummi Ang pegi TM ngan tujuan murninya kami nak settlekan pasal bil streamix yang ada 2 bil.. kiranya nak hapuskan satu bil.. datang2 je.. pak guard yang jaga dekat lif tu tanya nak naik tingkat brape?.. ummi Ang pn jawab la tingkat 2… dia pun cek punch card.. semua cuti tingkat 2.. what!!!!!... semua cuti.. sampai bila Ang tanya… sampai tahun baru… vavi punya TM.. kalu nak cuti.. cuti la gilir2.. pastikan ada orang kat pejabat tu.. senang pelanggan nak berurusan..

Al-kisahnya kitaorang mohon potong line tenet tu dari bulan 6 aritu.. terpaksa bayar 2 bil sekarang.. mana ada orang pakai satu line tepon 2 line tenet… bln lps cakap.. kena dtg bulan ni lepas dapat bil.. baru boleh buat pelarasan.. datang bulan ni.. kena datang bulan depan lak… datang bulan depan.. camne lak kan.. saje nak suh byar bil lagi… tapi kali ni nak suh ummi tegas cakap tak payah bayar.. sebab kitaorang tak guna pun line satu lagi tu.. sebab dari bulan 6 mohon potong line tu.. tapi bil sampai sekarang sampai.. huhuhu…

Selamat cuti-cuti Malaysia kakitangan Tingkat 2 bangunan Telekom Malaysia Terengganu…

Monday, December 27, 2010

Kena Songlap

Semalam lepas balik dari karok ngan Azrul.. Ang pegi plak malam tu Giant ngan ummi n aboh.. saje nak g jalan2 je.. boring duk umah.. xde pun lama kami ronda2 dalam Giant tu.. kejap je.. time balik tu.. nak masuk keta.. tiba2 ummi cakap.. ‘nape duit syiling ni terabur kat kaki…’ pastu tengok yg bekas letak duit tu terbuka… ehhh… bila masa lak buka… biasa tutup je.. pastu tengok semua kad-kad isi minyak ada kat kaki.. trus cuak jap... tapi bila pkir kejap.. bukan ada benda yang berharga pun lam tu.. hehehe… so duit syiling tu je yang ilang… ni parking keta kat dalam kawasan Giant ni… siap kat bawah atap tu lg… kiranya dekat je la… tp still kena songlap gak kat situ… huhuhu… kalu parking luar kawasan giant tu… lagi la kena kan… huhuhu… x selamat jugak rupe nya kat dalam tu pun… tiba2 teringat laptop abg Ang kena curi time parking keta kat Mydin Mall… huhuhu… bijak gak diaorg ni.. camne diaorang leh masuk ekk.. bijak.. bijak..


Sunday, December 26, 2010

Kadi?

Hari ni pagi2 da siap ni.. nak pegi pejabat kadi.. tengok2 pintu pagar luar tu buka sebelah je... ohhh cuti rupenya ari ni… ceh… xsempat nak jupe kadi.. baru Ang tahu.. kalu nak kawen luar daerah kena minta kebenaran.. so tangguh dulu hal kadi tu.. kami ke Bandar.. hajat nya nak beli kain songket sepasang untuk buat baju.. so kami ronda2 la dulu kat Fatimah songket.. tapi cam x buke gak..

Pastu terus ke arkid MARA.. sebab ada Noor Arfa Songket kat sana… tengok2 tutup gak… huhuhu… kami terus ke Bazar Warisan.. mak aiiii… harga baju kelawar pun RM300++… huhuhu… tdo pn xtenang… risau orang rompak baju kelawar kan nanti… xpasal2 tdo bogel kan nanti.. orang curi baju kelawar… x gitu mak cik2..? hehehe

Oleh kerana harga yang terlampau mahal… kami bergerak ke Pasar Besar Kedai Payang plok… hehehe… akhirnya kat sini gak yang jadinya… tapi bukan songket.. tapi sutera.. ok la.. lawa ape sutera… lembut lak tu… hehehe….

Lepas siap beli belah kat Kedai Payang kami plan nak karaoke… plan asal nak ke Plaza... da lama Ang x pergi tempat jin bertendang tu... bila da sampai sana xde parking lak.. huhuhu… terpaksala kami ke Giant.. hehhee… sampai Giant lak… penuh plak ngan budak2 sekolah.. terpaksa lagi masuk bilik VIP.. hehehe… Tq Azrul sbb belanja karok… siap karok g makan nasi ayam Hainan kat luar Giant tu.. Tq lg skali Azrul sebab belanja makan... hehehhe....


Saturday, December 25, 2010

Kanak-kanak berkumpul..

Hehehe… kanak2 la sangat kan.. memang tak plan apa2 pun.. tup tup dapat sms dari Azrul cakap nak jupe... ohhh… ok gak.. tahap kebosanan duk umah pun da sampai puncak… pastu ajak Padil sekali… ingat nak ajak Lotpi gak.. tapi Lotpi ada kat N.9 lak.. nak ajak Dr. Sukri lak.. takut dia jauh lak nak datang.. jadinya kami bertiga je... tak pegi mana2 pun… just pegi makan McD je.. Tima Kasih banyak2 Azrul sebab belanja... hehehe... pastu round Mydin Mall kejap... On d way balik tu terpikir gak nak g karok.. tapi memandangkan Padil da beristeri.. kami rase lebih baik lain kali je karok… di waktu siang.. hehehehe... so balik umah je pastu... lagi pun Ang belum sihat sepenuhnya.. malas nak karok.. hehehe... Tak sempat nak snap photo sbb leka sgt borak tadi... ;p

p/s: esok nak pegi pejabat kadi...;p


Thursday, December 23, 2010

Teman Kak Nor


Ari selasa aritu (211210).. Ang teman Kak Nor ronda2 cari baju tuk dia g sekolah.. ingat anak2 sekolah je cari baju time nak buke sekolah ni.. rupe2nya cikgu cikgi pun cari baju gak.. ye la.. xkan nak pakai baju sama je kan.. silap2 kena sound oleh anak murid ‘cikgu ni xde baju lain ke.. baju sama je..’… Tujuan asal kuar petang tu nak pam tayar keta.. da terlajak perahu kan.. ehh terlajak keta.. pegi je la jalan2 kat batu 6 tu.. bleh Kak Nor ronda2 kedai baju kat situ... Ang lak ada gak beli nya... hahaha... tapi bukan baju.. beli Album Rebirth to Reality Too Phat.. hahaha… album yang da berkurun lama nya.. tapi murah.. so Ang pun beli la… alang2 ada CT nyanyi 2 lagu lam tu… beli je la… ;p

p/s: 2, 3 menjak ni… N3 semua psl album… huhuhu… malas nak taip citer lain…;p


Wednesday, December 22, 2010

Prasasti Seni – VCD Percuma

Kiriman dari Jojie...;p... tq

Ahad aritu (191210).. sampai satu bungkusan pos laju dari kenalan kat forum… hehehehe.. dia kirim CD album Prasasti Seni CT yang keluaran Initial Release (IR) tahun 2004.. Album ni Ang da ada officially.. tapi repack punya version.. so xde free VCD bentuk love tu.. hehehe… Tq kat Jojie sbb dah tolong carikan CD tu.. Tq gak untuk Kak Vee sebab tolong pos kan.. since Jojie ada kat Hong Kong skrang.. Kak Vee tlg pos kan.. tq sgt.. opps tq gak CD percuma tu.. CD kempen kementerian tu.. Malaysian Folklore ... hehehe... tq sgt2...;p


CD bentuk Love... org da lama ada... Ang baru ada...huhuhuhu

Monday, December 20, 2010

Limited edition

Limited Edition CD katanya kat CD tu... hehehe..;p

Time demam last week.. sedang lena tidur penangan ubat seleseme yang kecik itu.. Ang terjaga-jaga ayam jap.. sebab ummi masuk bilik letak satu bungkusan pos laju… dengan mata yang kabur2 ni try baca sapa pemberi.. mak aiii tulisan… sangat2 berseni… huhuhuhu… susah gile nak baca… wahhh CD+DVD limited edition ini da sampai.. walaupun ia da lama orang lain miliki.. Ang x kisah… biar la Ang dapat lambat pun.. asal ada… ada aku kesah?..hehehe… CD+DVD ni limited edition nya.. sempena P. Ramlee The Musical yang Season 1 dulu tu… yang ada CT berlakon tu… dapat la tengok CT belakon skit dalam tu.. walaupun senonek… huhuhu… ok la tuk buat koleksi… alang2 limited edition kan… hehhehe….;p.. katanya la limited…

Ni la ghupe CD tu...;p

Sunday, December 19, 2010

Sory akak2 sekalian...

Hampir seminggu Ang demam.. demam paling lama dalam sejarah idup Ang.. lepas balik dari Kuantan mggu lepas.. terus demam.. hajat hati just nak rehat2 ari ahad je.. tengok2 str8 sampai ari khamis lak rehatnya... banyak janji2 mggu lepas terpaksa di tunda.. huhuhu.. itu la kita hanya merancang.. Dia yang tentukan.. Date ngan Kak Nor cancel str8 last week... kesian kak nor.. sory sgt.. mmg x jangka… janji ngan Kak Lily pn.. psl nak cari org tu.. x sempat gak mggu lepas.. tp da sampai ari ni xdpt lg kontek org tersebut.. pastu janji nak makan ngan Kak Sulin.. semua terpaksa cancel… huhuhu… maaf sangat2 kat akak2 semua.. sebab xleh nk tunaikan apa yang da janji..

P/s: on9 pn kejap2 je... msh sakit kepala kalu lama sgt tengok skrin ni... huhuhu


Tuesday, December 14, 2010

Umah Nenek 2

Hari 3

101210

Pagi:

- lepak umah.. prepare buat nasi ayam (Ang bahagian tolong tengok n buat bising je...)

Petang: Ke umah mak sedara tengok baby… sepupu Ang da ada anak da… huhuhu… ang bila lagi ekkk?

- ke taman teruntum.. xde keja.. saje g tengok2 binatang…

- ke pantai (macam la tok jembal xde kan… hehehhe)

Malam: ke umah Ayah Teh... lepaking...

Hari 4 Last

111210

Hari ni sempat pegi ronda2 kat Kuantan Prade je..

Sbb tengahari da nak bertolak balik KT..

Yang best Mak Chek masak ikan siakap masam manis.. hehehe

4 hari duduk mmg best makan...

tq.. tq.. tq..

p/s: ingt nk tunggu photo dari abg Ang dulu.. br update.. lambat la plak.. update je la dulu..


Sunday, December 12, 2010

Umah Nenek 1

Aku tak bodoh..

Hari 1

081210

Malam: Sampai umah nenek kat Alor akar, Kuantan..

Hari 2

091210

Pagi: Just on9 je kat umah.. n main PS II kat bilik Pok Su..;p

Tengahari: Mak Chek masak Mee Kari satu periuk besar.. (ala2 buat kenduri..;p)

Petang: Ronda2 shopping YES kat Megamall n EC Mall (tuk abg long n Kak long je.. Ang n Adik cuci mata je..)

Malam: - G tengok wayang citer Narnia 3 kat Maegamall...

- oleh kerana waktu ada dlm 1 jam lagi nak stat wayang.. kami berempat (Ang, Pok Su, Along n Adik) g Karaoke dulu… nyanyi 8 lagu je.. sbb risau x sempat habis.. tu pn ngam2 je.. huhuhu.. opppsss hanya Ang n Pok Su je nyanyi... yg 2 lg jadi penonton setia suara sumbang kami... hehehehe...

- Ronda2 teluk cempedak lak... saje cuci mata malam2 buta ni...;p

- 2 pagi baru balik umah.. nasib Pok Su bawak kunci umah.. kalu x.. tdo luar la temanya..


Tuesday, December 7, 2010

Siti Nurhaliza - WalinongSari

Video time rehearsal Siti Nurhaliza.. time jamuan makan malam sempena Birthday Sultan Pahang.. Budak kecik yang duduk tu sepupu Ang.. Siti Nurhaliza nyanyi lagu Walinong Sari…;p

p/s: jelesssss…





Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah


Salam Maal Hijrah semua.. semoga tahun baru nanti membawa segala rahmat dan keberkatan kepada kita semua… ooo nak ucap Selamat Hari Lahir gak kat Aboh.. esok 1 Muharam… semoga sihat2 selalu… ;p


Kita xtau ape berlaku esok..

Poyo je tajuk N3..hehehe... sebenarnya nak citer pasal dugaan Ang.. ada je dugaan... huhuhu. tiba2 ada peraturan baru lak.. huhhh... akibat perubahan baru tu.. semua yang da tersedia tergendala jadinya.. hmmm... ada je penghalang... makin takut lak rasa... siap satu step mesti ada halangan... pas satu-satu muncul.. perubahan yang dibuat ni memang buat Ang takut... Orang kata kalu awal2 ni ada dugaan nanti akhir senang.. hmmm.. arap2 macam tu la kan... kawan2 doakan Ang berjaya ekk... Tq Kak Nor sebab bagi support.. x lupe gak family... Tq... muahhhh…


Utamakan keselamatan

Macam ni la baju adik Ang pakai...

Utamakan keselamatan.. jauhi kemalangan.. hmm.. Ang terasa nak taip pasal utamakan keselamatan ni.. Apa yang penting? kerjasama.. selain itu adik2.. keselamatan.. kerana dirimu bergitu berharga.. ye kan..

2,3 ari lepas duk rehat2 kat luar umah tengok adik Ang balik dari Lab.. siap pakai baju yang nyala bila kena cahaya tu.. dalam hati Ang.. ‘amboi skemanya adik aku’.. kalu Ang cakap kat dia.. skemanya siap pakai baju polis jaga roadblock kan.. mesti dia jawab.. ‘ada aku kesah..’ yang penting keselamatan dia.. peduli apa orang cakap.. yang risiko kena langgar bukan orang lain kan.. dia gak kalu kena.. da la jalan nak masuk umah Ang tu gelap gulita kan..

Motip N3 kali ni.. nak cakap.. peduli ape org cakap.. yang penting keselamtan kita terjamin.. tapi sanggup kah kalu Ang yang pakai baju... huhuhu...


Sunday, December 5, 2010

Dun.. dun.. dungun..

Ari ni.. pegi anta Kak Long g lapor diri kerja kat PPD Dungun.. hehehe... saje je nk menyemak ikut.. boring terperak kat umah.. hehehe.. Kak Long Ang dpt keja Pegawai Teknologi Maklumat yang under TESDEC tu.. ramai gak tadi yang lapor diri.. tapi kesian la plak kat Kak Long terpkasa ulang-alik KT ke Paka.. jauh gak tu.. xpela buat sementara waktu ni.. pasni.. isila borang tukar kan.. tadi on d way perjalanan ujan je.. msk dungun baru x ujan.. xsempat pn nk brenti kat batu yang lam citer ulek mayang tu… ingt nk bergambar kat situ.. sambil nyanyi lagu ulek mayang.. kot2 dpt puteri bunian sorg kan.. hehehe... ;p.. td sempat gak ronda2 kat bandar Dungun.. sambil ingat kenangan2 dulu2.. time matrik kat KTT.. ingat dulu jalan kaki pegi pasar malam.. hehehehe... skrang da maju skit.. bangunan berhantu dulu tu da jadi pusat membeli belah da... ada Pizza Hut, Mydin, Aneka, Ten-ten, PasarayaKu... meriah sgt.. org pn ramai je... ;p

P/s: Teringat member2 Matrik.. mana la korang ekk sekarang??


Saturday, December 4, 2010

Lampu tidur Ang mencairrrrrrr...

Nampak x air tu... byk kan.. abaikan jari yg itu...;p

Oh no... ehhh... oh tidak.. petang tadi.. tiba2 rase nak geledah almari buku… nak cari bahan bacaan… sbb boring sampai tahap dewi rembulan… sebelah ngan almari ni Ang letak lampu tidur… tengok2 lam piring tu penuh airrrrrrr… arhhh… tidak… nasib xde litar pintas… kalu x.. mati kejutan oo pocot… da Ang.. huhuhu… gile babas punya cair ni.. hampir tengelam tapak bawah lampu tu.. huhuhu.. Ang pn lupe lak.. batu garam ni akan cair kalu sejuk sangat.. al maklumla Terengganu skrang kan musim salji… ehh musim ujan… sejuk sampai ke paru2…;p.. terpaksala bungkus lampu tu.. risau mencair lagi... huhuhu... x jadi sesi membaca petang tu... bertukar jadi sesi kemas lampu tidur… huhuhu…;p.. best gak tdo lam gelap.. romantik.. temanya tdo berdua ke?...;p


Wednesday, December 1, 2010

Date kami disabotaj

Sayang Si Buta bergambar kenangan bersama abg JPA selepas diselamatkan..

301110.. kul 7 petang nak g mandi.. dah dengar dah ‘booo... buuuu... booooo’.. oh anak sape ni.. ilang mak ni agaknya.. buat2 tak layan pun.. terus g mandi.. dalam 8.30 mlm.. buka pintu umah.. oh mak kau!!! Seekor lembu memandang tepat ke arah Ang.. gugur jantung jap.. bukan sbb jatuh chenta pandang pertama.. tapi sbb takut korg oiii...

JPA.. ;p

Masih menunggu sister Nor a.k.a gadis penyelamat lembu…. time Kak Nor sampai.. si Mak Lembu masih diluar pagar.. ngan berlagak heronya ang pn buat2 tak takut nak kuar dari pagar umah.. skali Mak Lembu naik gile.. ehhh... pekehal ko ni??? bukan ang pakai baju merah pun.. malam2 buta pun nak meroyan ke??... terus keheroan tadi ilang.. x jadi kuar.. takut ko.. siap lembu tu buat aksi2 wrestling lg.. lari laju2 sambil tunjuk tanjuknya itu... uhhh ngeri lak...

Sayang Si Buta menari-nari lam longkang...;p

Ang terpksa naik ke umah semula.. risau dia naik gile tengok kehemseman Ang lama2 kat situ.. oh kesian kak Nor.. terpaksa tggu dlm keta… kemudian.. Adik Ang terperasana anak lembu itu menari-nari lam longkang.. kesian.. kecik lg.. selepas jiran dpn umah kuar.. sekawanan lembu td beredar.. bleh la Ang kuar g mkn... hehhee.. sambil2 kak nor try kol Polis.. motif kol polis.. br tahu bleh kol polis.. kemudian dia sambungkan ke JPA.. hahahah…

Akak JPA.. bukan shade ye… bukan jugak Cput.. ni akak JPA btul2… dia ckp akan trus dtg.. Jadinya Ang pn tggu la dpn umah sewa Zai... lama kami tggu.. Akak JPA tu kol semula cakap dlm 1/2 jam diaorg sampai.. so Ang n Kak Nor g la makan dulu.. kami duduk order segala.. makanan da sampai.. JPA tu kol balik cakap da nak sampai.. huhhh... sebotaj tul… terpaksala bungkus.. yg sempat nya sembang ngan Wawa Lara, Zai, Azan n Zul je kat kedai… hahahha…

Terus berkejaran bintang jap ke rumah... nak tunggu JPA tu.. akhirnya selamat anak lembu tu diselamat.. Tq Abg2 JPA n Akak JPA… tp Anak lembu tu x cam ibu dia… sibuk nak ikut abg2 JPA tu je.. motippp… patutla jatuh longkang.. buta rupenya… hahhaa.. tipu je.. xde la buta.. nama anak lembu tu.. Sayang Si Buta…

Akhir citer.. anak lembu tu selamat… Ang n Kak Nor selamat makan kat umah masing2...