Sunday, January 30, 2011

ZENTEL..


Hadek-hadek tahu tak ZENTEL tu ape? ada kaitan ngan CP a.k.a Zen ke? Zentel tu sejenis ubat cacing.. mungkin dulu Zen tu nama jenisan cacing.. takooottt.. oppsss.. xleh lebih2 nanti kena saman lak kan... Ang gurau je Zen.. ZENTEL xde kaitan ngan Zen ye hadek2 semua.. ZENTEL juga bukan kata gabung antara Zen dan Gentel ye.. hehe..;p

Citernya begini.. beberapa minggu yg lepas.. lama da citer ni.. hehehe.. gempar jap kat lab lepas tuai kisah cacaing ni.. kisahnya jadi gempar sebab sumber air mineral yang selalu penghuni lab tu guna.. tiba2 ada notis dilarang minum, air ini tidak selamat.. apahal lak kan.. tetiba je..

Jadinya kami anggota kumpulan Lab Lepas Tuai Bersatu Malaysia pegi la menyelidik ngan org lab sebelah.. katanya ada cacing dalam air tu.. camne cacing boleh masuk kut benda2 yang tapis tu kan.. huhuhu..alang2 ada mikroskop kat lab tu kan.. kami ape lg tengok la air tu bwh mikroskop.. non ado cacingnya.. skali orang lab sebelah tunjuk air yg diaorg simpan yg ada cacing tu.. ku semangat.. lemah pancreas jap… huhuhu… kompem ada cacing dlm ari tu… so ape lagi.. ZENTEL la.. hehehe…

p/s: sudah Berjaya telan 2 tabs ZENTEL…;p

Thursday, January 27, 2011

Hari Penyelidikan UMT 2011


Hari penyelidikan UMT da 2 hari lepas.. tapi tetap nak post gak.. hehe... alang2 dapat pow photo dari blog C luqman kan.. hehehe... Ang x masuk apa-apa pertandingan pun.. just pegi buat sibuk je.. hehehe.. Ang nya Co-SV ada masuk 2 produk.. Tahniah sebab menang Gold tuk dua2 produk tu... nanti belanje ekkk Hj Lah… bleh…;p.. Hari ke2, Ang diwajibkan hadir syarahan umum.. hehehe… ada ambik kehadiran ko.. semua kena pergi.. lecturer pun ambik kehadiran.. Tuk best fotografi, Dr Juanita menang, photo dia sangat cantik.. memang layak menang… ;p.. tuk poster terbaik lak.. Ang rase poster 115 layak menang.. tapi poster terbaik xleh lak dipertandingkan... memang letup la poster tu...dapat perhatian semua pengunjung...;p



Photo curi dari blog luqman..;p... itu semua geng2 belangkas...

Tuesday, January 25, 2011

Monday, January 24, 2011

Lab 2 – Mari mengira biji jagung..

ni la jagung yg dikira tu... cantik x?

230111

Hmm.. lab ari ni senang je.. ala2 cam budak tadika je.. jom kira!!.. itu temanya... arini lab stat awal.. kul2 da mula.. sesi penerangan terpaksa jadi panjang skit sebab diaorang belum blajar kat kuliah lagi..

Bila dah stat sesi kira2.. nampak cam licin je perjalanan arini.. dah terbayang kat kepala.. yesss... bleh balik awal... hmmm.. rupe-rupenya.. kira je laju.. buat report lambat skit.. huhuhu.. Ang terpaksa pegi setiap meja.. gituu.. gila glamer ko.. nak semua orang kenal.. bleh... tak adalah.. diaorang ni time Prof terang, diaorang bercakap.. pastu mula la panggil Ang tanya.. Nasib la baru study tadi sebelum lab mula… hehehe…

Malam tadi Ang ada la tengok2 skit report budak-budak ni.. hmmm.. Orang cakap lain.. benda lain lak dia tulis dalam report tu.. hisshhh… seingat Ang time lab tu.. semua meja Ang pegi n Ang terangkan camne nak buat report tu nanti.. last2 camni gak jadinya… yang heran bin ajiab bin pelik nya budak lelaki ok je report nya.. budak pompuan ni lain plak jadinya.. huhuhu… xpe.. next time ikut arahan kat manual tu ekk…

Friday, January 21, 2011

Posman memang @#$%^&?

photo sekadar hiasan.. daripada Mr.Yahoo

Itu satu pertanya ye.. bukan kenyataan apa-apa anak-anak sekalian ye.. Camne Ang nak mula ekk.. sebenarnya Ang pun tak tahu.. memang ini polisi Posman Malaysia atau sikap kurang bertanggungjawab posman Malaysia..

Satunya pasal penghantaran surat.. surat yang dihantar sepatutnya tak boleh lipat kan.. tapi tiap kali dapat surat mesti lipat2.. atau memang polisi posman kat Malaysia ni.. kalu letak dalam peti surat mesti lipat?.. Dulu pernah la jugak orang cakap polisi posman Malaysia ni kalu letak surat mesti keluar suku surat kat luar peti tu.. terjulur keluar skit.. katanya supaya tuan punya surat nampak surat tu.. biar la ujan ribut badai kan.. biarla surat basah kan.. asal keluar sikit tu kan.. gitu… dulu time duk oversea (time mimpi la… hahaha) biasa posman akan letak surat tu betul2 dalm peti surat tu.. memang selamat surat tu.. ye la.. duk dalam umah dia kan.. tak la kena ujan ke kan... ;p

Satu lagi.. ni yang berlaku tadi.. khidmat Pos Ekspresss yang DIJAMIN SAMPAI ESOK.. walaupun esok lusa baru sampai kan.. huhuhu.. al kisahnya.. bunyi la motosikal posman ni.. sebab memang lain kan bunyi dia kan.. ala2 laju je.. Ang sempat la lari2 anak dalam rumah pegi tengok... ohh xde surat hari ni.. sebab laju je dia jalan.. tak berenti pun depan rumah.. sekali Ang keluar rumah tengok ada sampul Pos Ekspress DIJAMIN SAMPAI ESOK tu ada bawah garaj keta.. mak aiii.. jauh nya ko CAMPAK sampul ni posman oiiii... da la kat dalam tu CD Siti Nurhaliza.. brani ko campak Siti Nurhaliza Ang.. CD tu selamat.. Cuma bekas CD tu je retak… Ala2 hantar surat khabar kan.. sambil lalu campak dalam pagar kan... atau ini pun memang polisi posman Malaysia... Sebab sebelum ni.. posman tekan loceng rumah kalu Pos Ekspress DIJAMIN SAMPAI ESOK.. tukar posman kot ari ni... huhhhh...

Thursday, January 20, 2011

Sekolah Siswazah UMT sangat kelakar..

Mampoo tajuk N3 berbaur PERANG ngan GS kan.. hahahaa.. Mggu lepas Ang pegi daftar sem.. sem ke brape?.. itu tak penting.. apa yang penting.. kerjasama.. bleh.. memang da agak daftar ni kompem tak akan dapat apa2 pun.. walaupun pen sebatang.. Ingat lagi.. sebelum2 ni tiap kali daftar macam2 dapat.. sejak tukar Dekan GS baru.. semua da ubah.. katanya peruntukan hanya diperuntukan untuk budak SEM 1 sahaja.. tiba2 kali ni budak SEM 1 pun non adooo.. hahhhhh... mana peruntukan tu pergi? Kroni GS nak buat jamuan akhir tahun besar2an.. tapi xnk jemput student.. tima kasih kpd semua student kerana menderma tuk jayakan jamuan ini.. bleh...

Lepas tu.. slip daftar pun tak ada.. diulang tak ada.. ape ke hal.. lembab benar.. slip tu sehelai je pun.. bkn 10 jam kalu nak print.. sem2 sebelum ni tak pernah lak jadi nya... Alang2 da panjat GS kan.. (opss skrang xperlu membakar lemak naik tangga lagi ke GS.. sbb lif da tunjuk fungsi sbnr.. yg selama ni adalah untuk pameran sahaja).. so Ang minta la slip result sem lepas skali kan.. tengok2 result.. hmmm.. sem yg tangguh pun ada M.. dasyat.. nasib M.. lps Ang tanya.. cakap nak cek balk..

Haritu gak Ang hantar balik surat lantikan komiti Ang kat GS.. sebab isi kandungan surat salah.. bayangkan surat luar je nama Ang.. lampiran semua orang lain punya.. camne la diaorang buat keja kan.. yang ni pun x dpt settle ari ni.. padahal buka fail Ang.. ambik surat asal, Photostat je kat situ.. settle… Ang suh diaorang pos je surat tu.. nak tengok brape ari diaorang nak pos..

Pastu satu benda yg paling hangin.. benda yg sepatutnya settle thn lps.. tp time Ang daftar tu blum settle lagi.. katanya ahad next week akan settle.. so Ang call ari Isnin tanya camne.. da settle ke blum.. jawapan nya arini kami akan uruskan.. hmmm… lepas sehari.. sehari.. bila nak settle.. huhuhu..

Tuesday, January 18, 2011

Pertemuan 3 Sahabat

Nantikan kemunculan album kami.. voley... hahaha

N3 ni sebenarnya tak sempat nak publish aritu.. sbb busy yg teramat…

Gituuuhh tajuk N3.. Ahad (160111) malam tu Yoe ajak kuar.. since da lama dia x balik ke Terengganu.. ye la dia kan belajar jauh.. Ajak Nicky skali.. sejak nicky berkerjaya sebagai Felo ni, busy betul dia.. jarang jumpa.. apatah lagi Xtvt lepaking ni.. hehe…

So malam tu kami lepak kat Pok Wan.. rindu Pok Wan.. lama x lepak sana.. hahaha… ;p.. da berkumpul bertiga kan.. sempat la kami bincang tuk album terbaru kami bagi kalahkan gandingan Ning, Jac n Shila.. mampooo? tak kan... hanya kami bertiga je mampooo.. hahahhaa.... poyo sangat kan.. macam2 cerita (gosip) semasa dan yang lepas2 tu kami sembang.. pakej pukal... hahaha... lepak pun x lama sangat.. Nicky skrang xbleh balik selepas pukul 12.. risau menjelma rupe sebenar... xdela... gate hostel tutup kul 12...;p

p/s: Lupe la plak nak ambik photo mlm tu.. xleh nak letak sini.. nasib godek2 jupe photo lama ni... hahaha….

First Lab GTN

160111

Plan asal tuk lab 1st ni ada 3 amali… nak mampus buat 3 amali dlm sehari.. huhuhu… gila vavi kan.. selepas Berjaya goda2 Kak Ma.. suh Kak Ma goda2 skit.. dapat la 2 amali je ari ni.. time nak buat amali tu.. just sempat run 1 je.. hahaha... byk kan.. kalu nk buat 3 skali.. tema nya esok baru siap amali kali kan…

Amali kali ni senang je.. macam amali sebelum2 ni gak.. amali 1st ni.. amali mari melukis adik2 ye.. sem ni.. cam sem lepas gak.. kena hantar on d’ spot.. so kalut la budak2 tu lukis.. macam2 bentuk kluar.. bentuk ovari x macam ovari la.. huhuhu… ada yg xde kertas A4 la.. huhuhu.. lukis kat kertas jalur2 tu.. hmmm.. xpela 1st time kan..

Amali kali ni xdela tertekan sgt.. just tengok diaorg lukis je.. tp kalu nk semak nanti.. mgkin tekanan.. macam2 gambar tu.. ada yg x ikut arahan.. orang suh lukis berdasar kan model.. dia orang lukis berdasarkan nota.. pastu nak bagi betul ke salah camtu?... huhuhu...

p/s: lab minggu depan Prof cakap nak buat amali mari mengira biji2 jagung lak.. xsempat nak snap photo time lab tadi.. busy ngan pusing2 meja... ;p

Monday, January 17, 2011

Bengkel Analisis Data 2011 (Day 2)

Hanya Ina (berbaju Pink) yg tekun blajar... hahaha...

150111

- ANCOVA

- + praujian

- + postujian

- MANOVA

- MANCOVA

- Analisis Factor

- + PCA (x dpt buat scatter pn lg… huhuhu)

- Non- Parameter test..

p/s: Kak Nor xde da time petang… xbest.. bila run test je.. xde org nak backup.. hahaha…;p

Bengkel Analisis Data 2011 (Day 1)


140111

Benda yang belajar…;p

- Teknik pengumpulan data dan types of data

- Jenis pengelasan data (kompius… ordinal, nominal n scale)

- T- tes

- Anova (1 way n 2 way Anova)

- Correlation Analysis (analisis hubungan… )


Thursday, January 13, 2011

Contest…

Cube teka anak sapa ni? pemenang akan dapat melihat versi full video ni.. hahaha…;p.. video ni telah mendapat kebenaran beliau..;p.. jangan sape2 nak saman Ang lak nanti...;p





Wednesday, January 12, 2011

Postcard from Bali, Indonesia


Semenjak tengok org lain blur kan address.. nk jugak blur kan.. padahal da belambak post psl postcard yg ada address ang...;p

Postcard ni da sampai mggu lepas-lepas lagi tapi belum sempat nak post kat N3 sebab postcard ni sampai kat umah satu lagi.. hehehe… baru ambik ni.. cantik kan.. Tq kat si penghantar Yoe... suke setem dia.. besar sangat.. gambar Tuanku Sultan Pahang... ;p.. Postcard Bali tapi bersetem Sultan Pahang.. camne tu?.. xpe.. yg penting.. tambah koleksi Ang.. Tq Yoe... ;p


Tuesday, January 11, 2011

Happy Birthday Siti Nurhaliza


Happy birthday to lovely Siti Nurhaliza..
Semoga terus suksesss..
N Luv U.. ;p

Monday, January 10, 2011

Demo n Nicky Birthday Party

Birthday boy..;p

* N3 ni Ang da tulis 050111 aritu tapi x publish sebab nak cilok photo kat mane2.. tp xde org upload lagi.. so Ang post je la dulu.. tanpa photo dari camera yang hebat2 itu...

Arini (050111) sangat busy.. poyo je kan.. busy la sangat kan.. mungkin perkataan busy kurang tepat.. hari ni sangat padat jadual.. ok ke camtu?.. hehehe… pagi tadi.. datang awal2 nak settle pasal borang.. pasal keperluan next week punya lab.. juga pasal manual lab.. n pasal senarai nama pelajar.. huhuhu.. petang baru settle.. itu pun belum study lagi.. mampu ke ang nak study ni? ingat nak tumpu kat satu perkara je.. huhuhu...

Ohhh.. da lama tak jupe Nicky.. tadi pagi dia datang.. pastu petang dia datang lak.. alang2 kan Nicky datang petang tu.. balik ngan Nicky la.. yeaaaa… tak yah balik lambat.. pastu Nicky ajak still kat hostel jap.. ajak g celeb Birthday dia malam nanti ngan junior2 dia.. ohh lupe lak.. Nicky yang ajak ke.. Ang yang bergedik nak ikut… kwang… kwang… kwang… ;p

Malam tu diaorang plan makan kat NR Café.. Ang tak tahu apa2 pun plan diaorg.. yang Ang tahu.. lepas makan g Karok.. hehehe.. time kat NR Café tu terserempak ngan Azan, Kak Pae, Huda n Jam.. ada la 2,3 orang lain.. tapi xkenal.. nak sembang ngan Kak Pae.. tapi segan la plak.. sembang ngan Azan je kejap.. ngan Jam pun x sempat cakap.. sbb kawan2 lain dah pegi duduk.. soryyyy bukan sombang ekk.. cume waktu dan tempat x mengizinkan borak lama… huhuhu…

Sempat Birthday boy tiup lilin.. time ni ada 7 orang termasuk Ang.. ada Nicky, Emy, Bak, Chai, Eddy n Ina (btul ke pggl Ina ni?..).. Lepas settle makan2 kat sini.. kami bergerak ke Mydin Mall.. Nicky nak beli hpon tuk his mom.. kemudian karok time.. hehehe.. Ang sangat kagum ngan suara Bak.. wow ada satu note cam C5.. hebat tu.. suara diaorang semua memang best.. segan la nak karok ngan diaorang lain kali.. lepas karok g minum2 kat restoran bandaraya (Ang, Nicky n Yoe je pggl nama ni... ).. kul 1 pg sampai umah... hehehehe… tito…;p

P/s: Opss lupe lak.. Tima Kasih byk2 kat Eddy, Bak, Chai, Emy, Ina sebab belanja makan.. ;p.. Tima Kasih Nicky sebab belanja karok… ;p … sangat enjoy… tq3…


AJL 25

Cian Siti.. photo dari Rozi a.k.a. PA Siti...

Tak nak komen panjang.. pemenang sedikit terkejut.. tp melodi lagu memang best.. Ang taget Drama King menang.. tuk pesembahan terbaik memang layak pun.. bagi Ang la.. sebab base malam tu punya pesembahan.. bagi Ang antara Hanyut atau Selamat Malam.. tuk vocal.. Ang target Black tuk lagu Sofea Jane tu.. tapi Hafiz pun layak gak memang licin je dia nyanyi.. xde over2 nyanyi.. tp vocal black tetap letupppp... ;p.. Tahniah tuk semua pemenang.. memang best semua pesembahan termasuk persemabahan Cikpoh.. ;p

Ohh tujuan sebenar nak cakap pasal pesembahan Siti malam tu.. kurang best sebab dia demam.. tapi masih dapat menari ngan jayanya.. tapi bab suara.. hmmm.. Nampak sangat dia tak sihat.. mesti ada orang nak cakap suara siti da x mantap.. xpela.. pendapat orang.. kepala lain2 kan.. tul x? hehehe.. Pesembahan Ziana Zain mmg memukau.. Note tinggi sangat best D5-E5 (kalu x silap..).. tp note asal lagu tu (E5-F5).. tapi ada ke orang yang mampu nyanyi setinggi Ziana.. ko mampoo? Cikpoh (Tok Pah) mampoo?


Sebenarnya mlm tu 4 DIva ok.. ko mampooo? siap ada spotlight lagi..

Sunday, January 9, 2011

Ang dikurung

Itu bukan Ang.. ;p.. Photo dari Mr. Yahoo

Ku semangat.. ari ni g lab.. al kisahnya.. lepas busy kemas2 lab tadi.. rase nak ke toilet.. toilet yang dalam lab tu xleh kunci.. Ang pegi la naik toilet kat lab Nicky.. biasa ok je toilet tu.. tengok2 pintu dia cam ketat je nak tutup.. Ang try dulu tutup dari luar.. kemudian buka.. ok, selamat tuk diguna.. Ang pn msk la kan.. tut.. tut.. xleh buka dari dalam.. cuak gak.. setelah cube sedaya upaya.. tetap xleh buka pintu.. sampai tangan berdarah tarik pintu tu.. huhuhu.. xde la luka teruk pn.. tapi nampak la betapa usaha Ang itu gagal untuk buka pintu dari dalam.. Nasib teringat nak suh Nicky buka pintu dari luar.. Nicky lak makan time tu.. Nasib dia suh kawan dia tolong buka.. huhhh.. nak pengsan je rase.. malu laaa… rase merah je muka time orang tu buka pintu.. sebenarnya.. Ang tak pulas tombol tu sampai abis.. rupenya tombol tu kena pulas lagi.. huhu.. tetap berterima kasih kepada Nicky n Kawannya itu.. kalu x.. mati keMALUan la Ang kat lam toilet tu.. huhuhu…Insaf da nak masuk toilet kat atas tu..huhuhu…

Saturday, January 8, 2011

Hospital Day 3

080111

Ohh tiada lagi day 3.. hari ni da bleh balik.. sebab platlet da naik.. just ari khamis ni kena ambik lagi darah tuk kompem xde masalah dah.. arap2 khamis nanti xde masalah dah la.. risau gak.. huhuhu… Tq akak2 nurse n doctor2 kat tingkat 7 tu.. akhirnya balik tanpa dapat bilik yang booking dari ari 1st tu.. huhuhu..

Hospital Day 2

070111

Masih di wad yang sama.. tak dapat lagi bilik.. huhhu.. sebab bilik da penuh.. kena tunggu orang keluar baru dapat masuk.. beberapa minit yang berlalu dapat menjadikan pelbagai keputusan..

Seorang nurse yang datang cek diabetes aboh.. lepas dapat result je.. dia datang balik cakap kat aboh “Pok Cik xdop kencing manis..”

Depan skit ada sorang lagi nurse yang sedang cek orang lain.. pastu bagi tahu kat orang yang bawak makanan suh bagi makanan untuk org diabetes.. sebab aboh penghidap katanya.. padahal baru td cakap xde.. pelik tul..

So, 2 ari ni aboh makan makanan diabetic la… huhuhu.. mgkin silap si Asraf kot (Dr yg tulis rekod tu..dia ni anak kwn aboh) sbb tulis dlm rekod tu family diabetes… xpe la.. malas nak bising2.. makan je la… hehehehe…

Keputusan darah lak.. yang ambik semalam baru tahu hari ni.. lambat bebenornya.. darah tu ambil selang beberapa jam dari yang asal yang platlet 110 tu.. results nya dah 160.. hmm jauh beza gak tu..

Pastu datang lak nurse cek demam.. dia cakap ada demam skit.. beberapa minit pastu datang lak kawan nurse tadi cek demam lagi.. dan dia cakap pak cik xde demam ye.. pulak.. yang mana satu la ni...

Huhuhu.. ni 1st time Ang rase nurse n doctor kat Hospital kerajaan mesra.. mungkin sebab semua doctor pelatih.. nurse pun muda2.. sebelum ni.. Ang pegi hospital.. bapak la belagak nurse.. kali ni doctor pun peramah je..

Mungkin esok 080111 aboh bleh balik…;p

Hospital Day 1


060111

Ari ni pagi2 ummi dah kol.. suh siap2 pergi Klinik Kubang Jela nak suh bawak Aboh g HSNZ.. sbb disyaki dengki.. dah 3 hari dah aboh kena ambik darah cek.. huhuhu.. ari ni platlet turun lagi 2.. semalam punya test dalam 112.. arini 110.. so masih menurun..

Ang lak.. kena pegi Sek Pnaji Alam dulu sebab nak ambik surat majikan.. kot2 boleh dapat bilik kan.. selesa sikit kan.. punya la lembab tahap siput khinzir (ayat loq ni..) kerani tu buat keja.. 1 jam lebih Ang berdiri kat pejabat sekolah tu nak ambik surat je pun.. huhuhu…

Pastu da settle semua Ang pegi Hospital trus ngan Along.. sebab Aboh ngan Ummi da naik ambulans.. hahaha.. 1st time diaorg naik tu.. kalut punya pasal.. Along tinggal Ang kat Klinik baru kat HSNZ.. pastu Ang jalan kaki ke bahagian kecemasan.. punya la jauh.. huhuhu... nasib Ang sampai tu.. ngam2 ngan Aboh nak dibawa ke wad.. time nak berurusan nak settle pasal wad tu.. Ummi cakap la.. ada sorang ni.. lelaki la.. pakai smart gile.. kemeja n bertie bagai.. siap pakai kasut kulit tu.. tapi time orang beratur sedang berurusan.. dia selamba badaknya potong orang yang tengah berurusan tu bagi segala kertas-kertas yang dia bawak tu.. mak cik yang sedang berurusan tu pusing belakang tengok Ummi Ang sambil geling2 kepala… pastu Ummi Ang cakap

“Ada lagi orang dok koloh leni.. nok wat guane…” (Loghat Terengganu)

“Ada lagi orang tak sekolah sekarang.. nak buat macam mana..” (translatenya..)

Dah settle kat situ.. trus bawak ke wad.. tingkat 7… huhhh… dah settle Dr cek Aboh.. Ummi ngan Along balk dulu… Ang tunggu Aboh.. kot2 la dia nak ape2 kan.. risau gak kan.. pukul 7 petang tu baru Ang blk umah.. esok nak kena g lagi.. sian aboh sorang2.. ummi x larat sangat.. nasib kak long ada balik.. xla susah sangat nak gerak…

Wednesday, January 5, 2011

Happy Birthday Zoncapriku

Happy Birthday buat Sahabatku Nicky yang ke 27… Semoga lebih Berjaya dan murah rezeki hendaknya… Terimalah Kad yang Ang buat ni.. sebagai membalas N3 khas dari Nicky tuk Ang tahun lepas… ;p.. tp kad Ang tak sehebat kad Nick la... ;p

P/s: sila tetapkan tema dan tarikh birthday party anda wahai birthday boy… ;p (boleh tiru ayat ko..)